Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Megkezdődött a kőfal felújítása

Megkezdődött a hódmezővásárhelyi kőfal felújítása a Szőnyi és Imre József utca között. A beruházás az Örökségvédelmi Hivatallal egyeztetve, kizárólag korhű anyagok felhasználásával zajlik. A 300 méteres szakaszt az önkormányzat 4,8 millió forintos forrásából újítják fel a Lana Star kivitelező cég munkatársai. 

Hamarosan újra régi fényében tündökölhet a hódmezővásárhelyi kőfal legfrekventáltabb szakasza. Folyamatosan dolgoznak a kivitelező cég munkatársai a városképi jelentőségű építmény felújításán. Az önkormányzati finanszírozású, 4,8 millió forint értékű beruházásban, a 3 kilométeres árvízvédelmi töltés és téglafal 300 méteres, belvárosi szakasza nyeri vissza régi arcát.

,,Most a Szőnyi utca és az Imre József utcai szakasz ami műbe van véve, még munkálatok folynak, kitakarították a növényzettől és malterral visszapótolták a falazatot.,,

-mondta Kőfalvi Ágnes, műszaki ellenőr.

A felújítási munkálatokhoz kizárólag az eredetivel megegyező anyagokat használnak a kivitelezők, így a téglák pótlását is korhű vásárhelyi, bontott alapanyagokból oldják meg. A beruházást hosszas előkészítés előzte meg, hogy méltó módon újulhasson meg a város egyik jelképe.

,, Felvettük a kapcsolatot a Műegyetem örökségvédelmi tanszékével és az örökségvédelmi tanáccsal is. Mivel karbantartásról van szó, ahol az állagmegóvás az elsődleges cél ezért konkrétan meghatározták az anyagokat és technológiákat.,,

-tette hozzá.

A 300 méteres belvárosi szakaszának felújítására 30 darab, 5 foknál melegebb munkanap áll a kivitelezők rendelkezésére, mivel a fagypont közeli időjárás a minőségre is negatív hatással lenne. A munkálatok hamarosan a kőfal alsó szakaszával folytatódnak majd.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!