Elkezdődött a munka az összevont kulturális intézmények égisze alatt

277

2022 januárjától új intézményi rendszer kezdi meg működését a kulturális szférában Hódmezővásárhelyen. A Tornyai János Múzeum és intézményei, valamint a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ mellé ugyanis a városi könyvtár is becsatlakozott és ennek a teljes komplexumnak a főigazgatói feladatait Megyesi Beáta látja majd el úgy, hogy a részegységek eddigi vezetőire és tanácsadóira is számít majd a jövőben.

Összaparátusi üléssel indult a 2022 esztendő január 3-án a kulturális szférában dolgozók számára Hódmezővásárhelyen. A tavaly novemberben kinevezett Megyesi Beáta főigazgató ugyanis megbeszélésre invitálta munkatársait, ezzel hivatalosan is megkezdte működést a Tornyai János Múzeum, Könyvtár és Művelődési Központ. Az új vezető székhelye a Tornyai János Múzeumban lesz.

Megyesi Beáta elmondta, hogy szándéka szerint megerősíteni próbált mindenkit abban, hogy számíthatnak a szakmai támogatására, a kiteljesedés biztosítására. Hozzátette, azért jött ide, hogy kulturális életet, programokat szervezzen.

Ehhez pedig szerinte az is elengedhetetlen, hogy a munkatársak jól érezzék magukat, mert aztán így lehet jó kapcsolatot kialakítani a közönséggel is. Ezért első lépései egyikeként az érdeklődők igényeinek feltérképezését tartja a főigazgató.

A főigazgató a jövőben is számít a múzeum szakmai tanácsadójának, valamint a könyvtár és a művelődési központ vezetőinek munkájára is. Az összevont intézményi hálózat élére, mint ismeretes Varga Anikó is pályázott, de végül a képviselő testület nem neki szavazott bizalmat, ellenben a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ élén az igazgatói posztot továbbra is ő tölti be. A 2022-es év számára is több szempontból kihívásokkal lesz teli.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!