Vegyen velünk lendületet! 970×250 -2

Kásler Miklós elrendelte: a háziorvosnak vissza kell hívni a beteget

Az önkéntesség kötelezővé tétele után újabb szigorítás a háziorvosoknál: Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter elrendelte, hogy a háziorvosoknak biztosítani kell a páciensek számára az online vagy a telefonos elérhetőséget. Azokra a hívásokra, amelyeket nem fogadtak, minél hamarabb reagálniuk kell visszahívással.

A miniszter utasítása azt is írja, hogy a háziorvosok valamennyi koronavírus-gyanús betegnél végezzenek gyorstesztet, lehetőség szerint a rendelőben, azonban ha erre nincs lehetőség, akkor elvégezhető a beteg tartózkodási helyén, vagy közös megállapodás alapján bárhol máshol.

A háziorvosoknak ezen felül a vírusfertőzés súlyosságától függően gyógyszert kell felírni vagy kórházba kell a pácienst rendelni.

Tény, sok beteg szokott panaszkodni arra, hogy telefonon nehezen éri el háziorvosát. Kérdés, ez nem-e plusz és összeroppantó teher a háziorvosok alatt. Az utasítás ráadásul egyszerre érkezett meg Müller Cecília azon határozatával, amely előírja a háziorvosoknak, hogy 2022. január 1-je és január 31-e között legalább egy hétvégén, az általuk választott és a megyei oltási bizottsággal előzetesen egyeztetett péntek-szombati napon, pénteken 14–18 óra vagy szombaton 10–18 óra közötti időszakban vállaljanak önkéntes oltást. Ellenkező esetben ellenük 30 000 Ft-tól 5 000 000 Ft-ig terjedő egészségügyi bírság kiszabására is lesz lehetőőség.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!