Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Hétfőtől szigorúbbak a beutazási szabályok Ausztriába

Az omikron variáns gyors terjedése miatt döntöttek így a sógorok, ahová sok magyar is szeret átjárni a karácsonyi vásárba. Csak a védőoltással rendelkezők és a fertőzésen igazoltan átesettek utazhatnak be, néhány kivételtől eltekintve.

A korlátozások értelmében hétfőtől csakis a védőoltással rendelkezők és a fertőzésen igazoltan átesettek utazhatnak be Ausztriába, ők is csak akkor, ha fel tudnak mutatni egy friss, negatív PCR-tesztet, vagy a harmadik oltást igazoló iratot, különben karanténba kell vonulniuk. A karantént egyébként egy a beutazást követően elvégzett negatív PCR-teszttel ki lehet váltani.

Ezen szabály alól kivételt képeznek a várandós nők, 12 évesnél fiatalabb gyerekek és az olyan emberek, akik egészségügyi okokból nem oltathatják be magukat, utóbbi esetben orvosi igazolás szükséges.

Ausztriában a legfrissebb adatok szerint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által aggasztónak minősített, nagyszámú mutációval rendelkező omikron vírusvariánssal fertőzött nyolcvan személyt azonosítottak. A legtöbb ilyen esetet, összesen harminchetet Bécsben regisztrálták.

Ausztriában a járvány kitörése óta 1 245 232 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 13 438-an hunytak el.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!