Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Alázat, teherbírás és tehetség: ezekkel a tulajdonságokkal taroltak Meszlényiné Marika fodrásztanulói

Az Eötvös József Technikum fodrásztanulói remekül szerepeltek Kecskeméten. Több első, és
második helyet is elhoztak az online fodrászversenyen, ahol női -férfi hajvágásban, kontyban, és fonás műfajokban lettek kitüntetve. Oktatójuk Meszlényiné Marika mesterfodrász a szakma rejtelmein kívül alázatra, és kitartásra tanítja őket.

Női hajvágás, fonás, és férfi vágás – ezekben a kategóriákban, hoztak el első és második helyezéseket az Eötvös József Technikum tanulói, akik szakmai gyakorlaton a vásárhelyi Elegance fodrászszalonban képezhetik magukat. A november 27-i megmérettetésre az üzlet vezetője, alapítója, a 40 éve pályán lévő Meszlényiné Marika készítette fel őket:

A mesterfodrász támogatja a tehetségeket

„Szeptemberben kezdtek, gyorsan meg kellett őket tanítani, már elkezdtem őket figyelgetni, hogy ki, hogy mozog, hogyan vág hajat, hogyan készít kontyot, önkéntes jelentkezés alapján ment, és aki jelentkezett őt nagyon gyorsan felkészítettem verseny szintre.”

-mondta a versenyről az oktató.

Az országos vetélkedőt idén a járványhelyzet miatt online tartották meg, a versenyzőknek fényképeket és videókat kellett rögzíteniük a frizurák elkészítési folyamatáról, végeredményéről, melyeket neves zsűri értékelt. Végül két első két második, és két harmadik helyezés született.

„Amikor hirdették a versenyt már nagyon izgultam, nem voltam ilyen versenyen, nem tudtam milyen lesz, de mikor már az egyik osztálytársam nyert, akkor is örültem és hát magamnak is”

-mesélt a versenyről Annus Dóra tanuló, a női hajvágás első helyezettje.

Annus Dóra első versenyén lett a legjobb

A női hajvágás első helyezettje mellett volt, aki a férfi hajvágásban duplán remekelt:

„Szerintem nagyon jó ez a gyakorlatos hely, Marika néni az oktatónk is nagyon aranyos, kedves, jól tanít, a kollégái is, szóval nagyon jó ez a hely is.

-tudtuk meg Rekiczki Gusztávtól.

A mesterfodrász és oktató nagyon fontosnak tartja, hogy felkészítse a nála- évente 18 gyakornoki helyet betöltő- tanulókat arra, hogy hogyan tudják megállni majd a helyüket ebben a szakmában:

„Óriási alázat, teherbírás, kitartás és tehetség. De aki nem tehetséges, de szorgalmas, az is meg tudja tanulni a szakmát”

 Így foglalta össze az új tehetségeket felfedező, és támogató mesterfodrász, aki már a következő tavaszi megmérettetésre készíti fel a jövő fodrászait.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!