Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Mindszent 122, Makó 402 milliót kap a fa alá a kormánytól

A Tisza-parti városban útfelújításra és iskolai nyílászárócserére, a Maros partján járdafejlesztésre és vizesblokk korszerűsítésre fordíthatják a kormányhatározatban megítélt pénzeket.

Makó és Mindszent kapta megyénkben a legnagyobb összegű karácsonyi ajándékot a kormánytól, amit az 5000 fő feletti lakosságszámú települések azonnali beruházásainak támogatása címén osztott ki a kabinet a minap – a kiutalandó összegek listája a legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg.

A Maros-parti város 372 millió forintot kapott járdafejlesztésre, és további 30 milliót a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központon keresztül a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola helyi tagintézményének modernizálására. Utóbbi pénzből a vizesblokkot újítják fel a Vásárhelyi utcai épületben.

Mindszent önkormányzatának 107 millió forint jutott a kormányzati keretből, amit sürgős útfelújításokra használhat fel. Ezen felül 15 milliós támogatást kapott a fenntartó tankerületi központ, hogy az általános iskola nyílászáróit mielőbb kicserélhessék.

A fentieken túl négy Csongrád-Csanád megyei település szerepel a kedvezményezettek listáján, mindegyik projekt oktatási célú beruházás. A szentesi Koszta József Általános Iskola villamoshálózatának megújítására 25, Algyő két iskolájának fejlesztésére 103, Domaszékre 6, Mórahalomra pedig 10 millió forintot utalnak az államkasszából.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!