Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Csökken a közfoglalkoztatottak száma Hódmezővásárhelyen

A mai közgyűlésen beszámolót tartottak a 2021. évi közfoglalkoztatottságról a városban. Nagyné Tari Ibolya elmondta: évről évre csökken, a jó munkaerőpiaci folyamatoknak köszönhetően, a közfoglalkoztatottak száma.

Azt is elárulta:idén csak hosszabb idejű hagyományos közfoglalkoztatásban foglalkoztattak embereket. 2021 február végén 92 fő hagyományos közfoglalkoztatására nyújtottak be pályázatot. A program támogatottsága 80%-os volt, ez annyit jelentett, hogy 100 millió forintból 20 millió volt az önkormányzati önerő.

A közfoglalkoztatottak feladatai elsősorban a közterületek tisztántartása, fűnyírás, növényápolás volt, de voltak közöttük óvodai mindenesek is.

A külső kerületekben, Kútvölgyön, Erzsébeten, Batidán, Szikáncson összesen 9 fő közfoglalkoztatott dolgozott. Emellett a Belépés a digitalizált munka világába képzésben 15 fő vett részt.

Ahogy Nagyné Tari Ibolya elmondta, továbbra sem tudnak Start mintaprogramot indítani, mert a kormány Hódmezővásárhelyet egy jó munkaerőpiaci helyzetű településnek tartja. Jövő februárban 80-85 fő felvételére, és az ehhez megfelelő támogatásra nyújtanak be kérelmet.

A beszámolóval kapcsolatban a polgármester a város jó helyzetére hívta fel a figyelmet, addig Horváth Zoltán, a kormányzó párt képviselője annak a meglátásának adott hangot, hogy a kormány intézkedéseinek köszönhetően jók a munkaerőpiaci folyamatok.

Éppen a héten adott át az önkormányzat, egyenként 6300 Ft értékű, tarts élelmiszerekből álló csomagot a közfoglalkoztatottaknak. Azon az eseményen a polgármester mindenkit buzdított arra, hogy annak ellenére, hogy értékes munkát végeznek, soha ne hagyják abba az álláskeresést sem.

Orbán Viktor a héten jelentette be, hogy bruttó százezer forintra emelkedik a közfoglalkoztatottak havi bére.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!