Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Letartóztatásban marad a nevelt gyermekét szexuálisan bántalmazó vásárhelyi férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta a Szegedi Ítélőtáblánál, hogy maradjon letartóztatásban az a hódmezővásárhelyi férfi, akit a nevelt gyermeke sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal, valamint kiskorú veszélyeztetésének az elkövetésével vádol az ügyészség.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség közleményében emlékeztet: a vádirati tényállás szerint a vádlott és élettársa közösen nevelték az élettárs előző kapcsolatából származó fiúgyermeket. 2017-2018 között a négyéves sértett gondozását elhanyagolták, a rendszeres étkezését nem biztosították, a lakásban tapasztalható higiénés hiányosságokat nem szüntették meg, majd a családgondozó felhívása ellenére a beteg gyermeket orvoshoz sem vitték. A gyermek a kórházba a gyermekvédelmi szakszolgálat jelzése alapján csak rendőri segítséggel került. A férfi több alkalommal tettleg is bántalmazta a sértettet. A férfi ezen felül kihasználva, hogy az élettársa nem tartózkodik otthon, szexuálisan is bántalmazta a kiskorú sértettet.

A férfi letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának a kihirdetéséig fenntartotta. A végzés ellen a vádlott a szabadlábra helyezése érdekében jelentett be fellebbezést, egyben tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a bejelentett fellebbezést nem tartotta alaposnak és a férfival szemben a szökés és az elrejtőzés veszélye a továbbiakban is fennáll.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!