Nincs elragadtatva a vásárhelyi könyvtár gazdálkodásától az Állami Számvevőszék

Elégedetlen a Németh László Városi Könyvtár és Pósa Lajos Gyermekkönyvtár korábbi gazdálkodásával és az ellenőrzést követő intézkedésekkel az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

Az ÁSZ vizsgálatát követően 58 könyvtár gazdálkodását értékelte.

9 könyvtár az ellenőrzött időszakot követően sem intézkedett a feltárt hiányosságok megszüntetése érdekében, ezért magas a kockázata annak, hogy a könyvtár nem fog tudni átláthatóan és elszámoltathatóan gazdálkodni. Az ellenőrzés során feltárt hiányosságok kockázatot jelentenek a gazdálkodás törvényességére és a közpénz szabályszerű felhasználására. Ezáltal veszélyeztetik a rájuk bízott önkormányzati közfeladat ellátását, és a helyi lakosság könyvtári szolgáltatásokhoz való hozzáférését – olvasható a novemberben publikált jelentésben.

Magas maradt a kockázat az ellenőrzött időszakot követően tett intézkedések után a Németh László Városi Könyvtárnál és Pósa Lajos Gyermekkönyvtárnál, illetve térségünkből az orosházi könyvtárnál, amelyeknél a revízió a többi vizsgált intézményhez hasonlóan a 2017. és 2018. évi gazdálkodás lényeges területeire terjedt ki.

NKA pénzt nyertek

A Nemzeti Kulturális Alap pályázatain több projektre is nyert támogatást az intézmény decemberben: olvasás népszerűsítő nyári tábor megvalósítására 350 ezer, a kötészeti műhelynek 824 ezer, Galyasi Miklós Névtelen harmadik című verses kötetének megjelentetésre pedig félmillió forintot kaptak.

Hirdetés

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!