A Volánbusz a korábbi ár sokszorosáért szállítja a vásárhelyi iskolásokat

980

Nettó 42 millió forintért szerződött le erre a tanévre a vásárhelyi iskolabuszokat működtető Volánbusszal a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ. Az állami busztársaság egyik iskolabusza gyulladt ki kedden reggel a Nádor utcában. Két éve még az önkormányzat látta el ezt a feladatot, szeptembertől márciusig nettó 6 millió forintért. 

A vásárhelyi iskolabusz szolgáltatásra háromszor kellett kiírnia közbeszerzést a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központnak: az első kettőnél nem állt elegendő pénz az iskolafenntartó rendelkezésére, és csak a harmadik zárult eredményesen. Az ajánlatkérő egyre csökkentette a műszaki elvárásokat, az utolsó tenderre már csak a Volánbusz jelentkezett. Az állami cég nettó 42 millió forintos ajánlattal nyerte el végül a megbízást az uniós közbeszerzési értesítőben néhány napja megjelent felhívás szerint. 

Mindezért öt útvonalon összesen 167 tanuló iskolába szállítását kell biztosítani, ezt négy nagy- és egy kisbusszal oldják meg. A batidai területről, Erzsébetről, Kútvölgyről, Szikáncsról és Mártélyról utaztatják be a gyerekeket tanév idején a város általános iskoláiba. 

Kedden Kútvölgyről hozott be diákokat a Volánbusz iskolajárata, mikor a Nádor utcánál kigyulladt a jármű motortere, amit végül csak a katasztrófavédelem szakemberei tudtak eloltani. Az esetnél nem sérült meg senki. 

A 2019/2020-as tanévben még a hódmezővásárhelyi önkormányzat szervezte és működtette az iskolabuszokat, szeptembertől egészen március 16-ig, a digitális oktatás elrendeléséig. A nyilvános közérdekű adatai szerint a fenti időszakban a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ  nettó 4,7 millió forintért bízta meg azzal a várost, hogy Batidáról, Erzsébetről, Kútvölgyről és Szikáncsról utaztassa az iskolásokat, és további nettó 1,4 millió forintot fizettek azért, hogy úszásoktatásra szállítsák a tanulókat. 

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!