Vásárhelyi üzemét is modernizálja a Sirius Produkt Kft.

184

Uniós támogatással, csaknem 300 millió forintból fejleszti hódmezővásárhelyi és sajóbábonyi üzemét a vegyipari termékek és védőruházat előállításával foglalkozó Sirius Produkt Kft. – tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t szerdán.

A Sirius Produkt Kft. hódmezővásárhelyi telephelyén láng-, illetve vegyszerálló és antisztatikus védőruházati termékek varrásával és forgalmazásával foglalkozik. A fejlesztés keretében egy forró levegős varrathegesztőgépet állítanak üzembe, amely a varrónők napi munkáját fogja megkönnyíteni. A telephelyen kiépítenek egy 45kW-os napelemes rendszert is, amely a villamosenergia-költség csökkentése mellett hozzájárul a szén-dioxid-kibocsátás mérsékléséhez.

Sajóbábonyban jég- és hómentesítésre használt kalcium-klorid oldat gyártásával és értékesítésével foglalkoznak. Itt egy 22 köbméteres űrtartalmú, mobilis tárolótartályok beszerzésével bővítik raktárkapacitásukat.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A cég a két év alatt megvalósuló, 298,5 millió forintos fejlesztéshez 209 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatást nyert.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a magyar magántulajdonban lévő, 2004 óta működő Sirius Produkt Kft. 37 alkalmazottat foglalkoztat. Értékesítésből származó nettó árbevétele 2019-ben 1,648 milliárd forint, tavaly 1,071 milliárd forint volt. A vállalkozás tavaly 286 millió forint, a megelőző évben 154 millió forint adózott eredményt ért el.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!