Önkormányzat: A menzadíjak nem emelkednek, azok változatlanok maradnak

229

A városi közétkeztetés kiszervezéséről már több cikkünkben is beszámoltunk. Arról a tegnapi napon a Vásárhelyi TV is beszámolt, hogy a Fidesz 2 képviselője is sajtótájékoztatót tartott, ahol irányított közbeszerzést emlegettek és aggodalmukat fejezték ki az árak és a minőség miatt. Az önkormányzat ma hivatalos csatornáján válaszolt Horváth Zoltán és Benkő Zsolt felvetéseire, és azt írták, a térítési díjat önkormányzati rendelet szabályozza, ami januártól sem változik, így a menzadíjak nem emelkednek, változatlanok maradnak.

A tegnapi napon részleges sajtótájékoztatót tartott Horváth Zoltán és Benkő Zsolt önkormányzati képviselők, akik aggodalmukat fejezték ki a közétkeztetés minősége és az ára miatt január 1-jét követően, amikortól is a Prizma Food Szolgáltató Kft. végezheti a közétkeztetést Vásárhelyen, 7 évre, ami 3 plusz 3 év időtartamra meghosszabbítható.

Ebéd a Cseresnyésben (Kép: Vásárhelyi TV)
- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az önkormányzat válaszában kitér arra, hogy a városvezetés minden fontos piaci szereplővel tárgyalt, ezt követően írták ki a közbeszerzést. A nyertes cég egyébként több kormánypárti vezetésű városban is végzi a közétkeztetést, ott nem tudnak róla, hogy szórólapokat dobáltak volna ismeretlenek postaládákba. Erről már Márki-Zay Péter polgármester beszélt szokásos vasárnapi videó-bejelentkezésében.

Ugyanis Vásárhelyen ismeretlenek postaládákba bedobott szórólapokon támadják a kezdeményezést, arra utalva, hogy a Prizma Food Kft. mögött egy, szerintük kétes hírű üzletember van a háttérben. Márki-Zay Péter azt is elmondta, a cég vezetősége tagadta ezt. A szórólapoknak és a sajtótájékoztatónak természetesen nem feltétlenül van köze egymáshoz, párhuzamosságuk csak a mondanivaló tartalmában van.

Az önkormányzat mai válaszában azt is írta, hogy nemcsak hogy a közbeszerzésben nyertes cég 150-160 millió forintot költ fejlesztésekre, így a serháztéri tetőcserére, modern konyhai gépek cseréjére, de minden eszköz továbbra is a város tulajdonában marad, amit bérelni fog a Kft.

Kifejtették azt is, hogy

minden ezzel ellentétes tájékozatlanságból vagy rosszindulatból fakadó híresztelés ellenére a menzadíjak nem emelkednek, azok változatlanok maradnak, mert a térítési díjat önkormányzati rendelet szabályozza, ami januártól sem változik, nincs rá szándékuk sem.

Ez utóbbit már Szabó János is mondta a Vásárhelyi TV Időben című műsorában.

Az önkormányzat válaszában arra is rávilágított, hogy:

  • a nyertes cégnek a HKI dolgozóit át kell venniük,
  • 1 évig nem mondhatnak fel nekik,
  • nem kaphatnak kevesebb fizetést,
  • nem helyezhetik át őket az eddigiektől eltérő telephelyre.

Horváth Zoltán a november 17-i közmeghallgatáson is számos kérdést feltett a Prizma Food Kft. megjelent képviselőjének, és a végén azt mondta, bár a kiszervezéssel nem ért egyet, szurkol az új cégnek.

Azért használtam fentebb a sajtótájékoztató szó előtt a részleges jelzőt, mert szerkesztőségünket ezúttal sem hívták meg rá, noha nagyon szívesen beszámolnánk első kézből is arról, amit a városi dolgokról gondolnak a Fidesz-KDNP-Szeretem Vásárhelyt Egyesület képviselői. A Vásárhelyi Médiacentrum különböző eseményeken igyekszik megszólaltatni őket, olykor nem is eredménytelenül, és ilyenkor még csak azt sem lehet mondani, hogy puskaporos lenne a hangulat a sajtó és a képviselők között. Szívesen meghallgatjuk őket és véleményüket első kézből közzétesszük a jövőben is.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!