Jakab Lázárnak: ,,A választót nem minősíteni kell, hanem informálni”

215

Online tájékoztatójában Lázár János, a térség fideszes országgyűlési képviselője egy oltásellenes választónak ezt mondta: „mindenkinek jogában áll hülyének lenni, és jogában áll meghalni”. A Jobbik elnöke szerint ,,mindenkinek jogában áll szabadon dönteni: akarja-e az oltást, vagy nem.”

Tegnapi videójában Lázár felolvasta egy oltásellenes hozzászóló kérdését. Arra volt kíváncsi, hogyan tud majd utazni a tram-trainnel, ha a járványügyi szabályok miatt „vegzálják”.

„Itt összevezetődik a tram-train és a covid. Óriási intellektuális teljesítmény”

- Hirdetés -

- Hirdetés -

– jelentette ki a képviselő. Hozzátette:

,,Az ember a saját életét szabadon kockáztathatja, ez kétségtelenül igaz. Mindenkinek jogában áll hülyének lenni és mindenkinek jogában áll meghalni. Itt azonban mások életének a kockáztatásáról van szó.”

Tehát az a kérdés, hogy egy másik ember életét kockáztathatja-e, illetve hozzájárul-e egy társadalom egészségéhez, megmeneküléséhez, és ahhoz, hogy ez a társadalom túlélje a covidot azzal, hogyha magát beoltatja. Én úgy gondolom, hogy ha valaki felveszi a védőoltást, hozzájárul ahhoz, hogy ezen minél hamarabb túl legyünk, és ezt a nehéz időszakot összefogva – igaz, kockázatot vállalva –, de közösen túléljük – összegezte Lázár János.

Erre reagálva Jakab Péter, a Jobbik elnöke közölte:

,,A választót nem minősíteni kell, hanem informálni. Tájékoztatni. Hitelesen. Végül megadni neki a szabad választás lehetőségét. A felsoroltak közül egyik sem a Fidesz erőssége.”

Úgy látja, ezek helyett ,,köteleznek és lehülyéznek. Mindenkit, aki másként gondolkodik, mint ők.” Jakab viszont szeretne mindenkit meggyőzni az oltásról, de senkit sem kötelezne rá. Mert a szabad választás lehetősége mindenkinek jár – fűzte hozzá.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!