48 ezer első, 419 ezer harmadik oltást felvevő- 6 ezer 12-17 év közötti

115

Az oltási akcióhét első három napján 388 ezren vették fel a védőoltást, közülük 48 ezren az első, 319 ezren harmadik oltásért keresték fel az oltópontokat – mondta Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője csütörtökön az állami televíziónak.

Galgóczi Ágnes azt mondta, nagy siker az oltási hét. Szerinte mindenkinek érdemes kérni a harmadik, emlékeztető oltást is, hiszen azzal a szervezet védekezési képessége ismét 80-90 százalékos lesz. Emlékeztetett, hogy hétfőtől vasárnapig reggel 7 és este 7 között várják az oltást felvenni szándékozókat a kórházi oltópontokon regisztráció és időpontfoglalás nélkül.

A koronavirus.gov.hu pedig arról számolt be csütörtökön: az oltási akcióhét első három napján már 6 ezer 12-17 éves gyerek oltását is kérték a szülők, a legtöbben az első oltásra érkeztek. Kiemelték: Magyarország készen áll az 5-11 évesek oltására is, miután az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) csütörtökön engedélyezte a Pfizer vakcináját ennek a korosztálynak.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A 12-17 évesek oltásával kapcsolatban azt írták: amennyiben a szülő szeretné gyermekét beoltatni, megteheti a most zajló oltási akcióhéten vagy a normál menetrend szerint is az online regisztrációt követően internetes időpontfoglalással, illetve a háziorvosnál, házi gyermekorvosnál. – A 18 évesnél fiatalabbak oltásához szülői hozzájáruló nyilatkozat is kell – tették hozzá.

Forrás: MTI

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!