Vásárhelyen is elkezdődött az oltási akcióhét

486

Nagy sor, de folyamatos haladás jellemezte az oltási héten a vásárhelyi oltópontokat. Az emberek nem panaszkodhattak a szervezésre, jól haladtak. Sőt, a Vásárhelyi TV-nek volt aki elmondta, hogy spontán jött most ide, mert látta, hogy nem nagy a sor. Sok idős ember azt mondta, hogy eredetileg Sinopharm vakcinát kapott. Ha a szervezésre nem is, az időpont foglalásra vagy az egyéb ellátások hiányára többen panaszkodtak a Vásárhelyi TV-nek.

Az ország 101 megyei és városi kórházában indult el hétfőn az oltási akcióhét, melynek keretében előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül kaphatják meg oltásaikat a jelentkezők. A vásárhelyi kórháznál is kisebb sor alakult ki már a kora délutáni órákban. A várakozási idő azonban nem volt több 10 percnél, mivel az egészségügyi dolgozók 2 helyszínen oltották a lakosokat.

A vásárhelyek közül a legtöbben harmadik vakcinájukért jöttek a kórház oltópontjára. A sorban állóak, a koruk miatt veszélyeztetett csoportba tartozók közül szinte mindenki úgy érezte, hogy szükséges a +1 dózis, ugyanis első és második oltásként legtöbben kínait kaptak.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az oltóponton első két injekciójukat figyelembe véve az orvosok ajánlása alapján választhattak, hogy milyen vakcinával szeretnék beoltatni magukat. Az egyik oltakozó azt mondta, hogy Szputynik kivételével minden van.

A sorban állók között olyan oltásra jelentkező is akadt, aki egészségügyi állapota miatt otthonában kapta volna meg az oltást, azonban hiába várt, nem érkezett meg a háziorvosa. Volt olyan, aki talán emiatt is, csalódottságában, eléggé kritikus véleményt fogalmazott meg a magyar egészségüggyel kapcsolatban.

November 28-áig reggel 7 és este 19 óra között továbbra is várják az oltakozókat, akár 1., 2., vagy 3 injekciójuk felvételére. A kitöltendő dokumentumokat a kórház és a katonaság munkatársai biztosítják a jelentkezőknek.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!