Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Második lett a Hód-Mezőgazda munkatársa az Athén-Spárta-Athén futóversenyen

497 km futás után másodikként ért célba Toldi Péter az Athén-Spárta-Athén útvonalon 2021. november 19-22 között Görögországban. Ma hajnalban, azaz november 22-én, már éppen hétfőn 0 óra 54 perckor ért célba Péter az ismert kiváló magyar futónő, Marázs Zsuzsannával egyszerre. A két remek sportember kb. féltávtól együtt futott az embert próbáló viszonyok között – tájékoztatta a Vásárhelyi Médiacentrumot a Hód-Mezőgazda Zrt. 

Toldi Péter, – aki a hétköznapokon a Hód-Mezőgazda Zrt. Vajháti Tejtermelő Szarvasmarha telepének vezetője, – a távot 67 óra, 54 perc, 12 másodperces idővel teljesítette, ez az eredmény több mint egy órával jobb, mint a 2019-ben futott pályacsúcs. Marázs Zsuzsannával szinte alvás nélkül tették meg az oda-vissza távot. Futásuk alatt a frissítőpontoknál Péter családtagjai várták őket némi élelemmel, itallal, hogy bírni tudják a földi halandó számára elképzelhetetlen táv megtételét.

Péter eddig már többször is teljesítette a Spartathlon 246 km-es távját, az elvileg 490 km-es hatodik Phidippides távot most tette meg első alkalommal, s rendkívüli siker, hogy rögtön a második helyen végzett Marázs Zsuzsannával együtt, s csak az eddigi pályacsúcstartó lengyel futó tudta megelőzni őket új rekord elérésével.

Érdekesség, hogy idén hat magyar futó indult a görögországi 490 km-es versenyen.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!