Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Tram-train: 51 perc a teljes út, 40 perc belvárostól belvárosig

Megjelent a tram-train járatok hivatalos menetrendje. Mint ismeretes, november 29-től még óránként egy járat indul Hódmezővásárhely és Szeged között.

Hódmezővásárhelyről minden óra 31-kor indul (3.31 és 23.31 óra között), míg Szegedről óra 38-kor (4.38 és 23.38 között, de lesz egy csak Szegeden belüli járat 0.38-kor indulva). Ezek az indulások természetesen a Hódmezővásárhely vasútállomásról, valamint a Szeged vasútállomásról értendőek.

A teljes menetidő 51 perc lesz. Ha Szeged, Széchenyi tér és Hódmezővásárhely Kossuth tér között nézzük az időt, akkor ez 40 perc.

A múlt héten egyébként meglepően kritikusan beszélt Szabó Bálint, szegedi független önkormányzati képviselő a tram-trainről, pedig ő maga azzal nem vádolható, hogy egy követ fújna mondjuk Márki-Zay Péterrel vagy olyan ellenzéki szereplővel, aki kritikus a beruházás kapcsán. Szabó az Egyetem TV Metszéspont című műsorában mondta azt, hogy a vasútvillamos drága, a nyomvonala sokak lakóhelyétől távol van Szegeden és Hódmezővásárhelyen is, és a mérete miatt (ami nagyobb, mint a villamos Szegeden), elég ha egy autó rosszul parkol le, csak néhány centiméterre és a tükre miatt leáll a közlekedés Szeged egyik forgalmas szakaszán.

Problémák tehát vannak, az 50 ezer kilométer azonban hiba nélkül lement, így november 29-én elindulnak a járatok, 2022. április 15-ig ingyenesen. A teljes menetrendet itt olvashatják el.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!