Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Megyesi Beáta fogja vezetni az Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központot

Erről döntött a közgyűlés a mai napon. 8 igen, 3 nem, 1 tartózkodás mellett január 1-től bízták meg az összevont intézmény vezetésére. Megyesi Beatrix nagyon tettrekész, ezt nyilatkozta a Vásárhelyi TV-nek.

Eredetileg 6 pályázat érkezett, de 3 pályázat felelt meg a jogszabályban meghatározott feltételeknek. A 3 érvényes pályázó:

  • Kissné Urgyán Mária
  • Varga Anikó és
  • Megyesi Beáta voltak.

Az Oktatási, Kulturális, sport és Nemzetiségi Bizottság tagjaiból, a szakszervezet képviselőiből, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád-Csanád Megyei igazgatójából álló eseti bizottság a 3 jelölt személyét és a pályázatukat is alkalmasnak találta a főigazgatói kinevezésre, a döntést a közgyűlésre bízta.

A Közgyűlés végül Megyesi Beáta pályázatát támogatta. Megyesi Beáta korábban a Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár munkatársa, később osztályvezető-helyettese, majd a Petőfitelepi fiókkönyvtár vezetője, később a röszkei Petőfi Sándor Művelődési Ház és Községi Könyvtár vezetője volt.

Terveiről ma annyit mondott, a hagyományokat ápolása mellett fontos feladatának tekinti a további innovatív megoldásokat is. Mindenképpen szeretné megismerni, minél hamarabb a vásárhelyi kulturális és civil közösségeket. A jövőben rendszeresek lesznek a vezetése alatt a programokkal kapcsolatos igényfelmérések.

Kiemelt két réteget: a fiatalokat és a családokat, akiket mindenképpen meg kell nyerni a programoknak.

A szavazás lezárta után Márki-Zay Péter azt kérte, Varga Anikó lehetőleg továbbra is dolgozhasson a Tornyaiban, míg Kissné Urgyán Mária szakmai tapasztalatait is kéri, vegyék figyelembe a jövőben is. Szeretné, mondta, ha Kissné lelkesedését és tapasztalatát a város használná.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!