Még be se robbant a járvány Vásárhelyen, de az itteni kórházat is be kellett vonni az ellátásba

939

A szegedi Klinikai Központban már 246 beteget covidos beteget gyógykezelnek, a bennfekvő betegek általános állapota jóval rosszabb, mint a korábbi hullámok idején, és az intenzív ellátást igénylők aránya is jóval nagyobb. A jelenlegi hullám csúcsa december közepére vagy második felére várható – tudta meg a szeged.hu a klinika ápolási igazgatójának leveléből.

A portál cikke szerint az egészségügyi szakdolgozóknak hétfőn kiküldött tájékoztatóban az áll: “Csongrád-Csanád megye a leginkább érintett, noha Szegeden és Hódmezővásárhelyen még »nem robbant be« a be a járvány, a Klinikai Központban már 246 beteget covidos beteget gyógykezelnek. Ez a szám magasabb a második járványhullám csúcsánál és közelíti a harmadik hullám 300 körüli csúcsát a szegedi klinikán. “

Fontos különbség viszont, hogy „a bennfekvő betegek általános állapota jóval rosszabb, mint a korábbi hullámok idején, és az intenzív ellátást igénylők aránya is jóval nagyobb. A jelenlegi hullám csúcsa december közepére vagy második felére várható”.

A levélből az is kiderül, eddig a megye összes covidos betegét a klinikai központnak kellett ellátnia, ez a héten módosul: a megye összes súlyos állapotú betegét a klinikai központnak kell ellátnia, míg az enyhébb esetek ellátásába bevonták a megye többi kórházát, így a vásárhelyit is.

Lapunk egy nemrégiben Szegeden kezelt vásárhelyi koronavírusos betegtől úgy értesült, valóban óriási leterheltség alatt dolgoztak az egészségügyi szakdolgozók, a járvány miatt kórházba került fertőzöttek száma ugyanis napról napra megtöbbszöröződött, és az ellátásra szorulók több mint 90 százalékban oltatlan volt.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!