Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A Lázárra voksoló vásárhelyiek fele sem konzultált vele tram-train ügyben

Öt hónap alatt mindössze „mintegy 4700-an” konzultáltak Lázár Jánossal a tram-train ügyében. A vasútvillamos népszerűsítse érdekében újabb tájékoztató kampányt indít a politikus, mert szerinte Hódmezővásárhelyen nagyon sokan támadják a tram-traint, és hazudnak róla.

Szegeden, Hódmezővásárhelyen, sőt még Szentesen is konzultációira invitálta a lehetséges utazóközönséget Lázár János az elmúlt öt hónapban, de így is mindössze mintegy 4700-an nyilvánítottak véleményt a tram-train működésével kapcsolatos online kérdőíven. Ezt a projekt kormánybiztosa jelentette be tegnapi videójában.

Az, hogy 230 ezer Csongrád-Csanád megyei lakos tanácskozásra hívása után a felmérésben résztvevők száma kevés-e, mindenki eldöntheti. A valasztas.hu adatai alapján a honatya 2018-ban 29 534 szavazatot kapott a térségben, szigorúan hódmezővásárhelyi szavazókörökben 11 126-ot – vagyis ha az összes online konzultáló vásárhelyi volt, akkor is a legutóbbi országgyűlési választáson rá voksoló vásárhelyiek alig több mint 42 százaléka nyilvánított véleményt a vasútvillamossal kapcsolatban.

Tegnapi bejelentkezésében Lázár János azt is közölte, újabb tájékoztató kampányt indítanak a tram-trainről, mert szerinte Hódmezővásárhelyen nagyon sokan támadják a fejlesztést, és sokan hazudnak róla. Ezért minden vásárhelyi háztartásba eljuttatják az „Indulunk!” című kiadványt.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!