Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Szeged alpolgármestere: a város nem kapott javaslatot a minisztériumtól a tram-train tarifarendszerével kapcsolatban

Nagy Sándor reagált Lázár Jánosnak a tegnapi sajtótájékoztatóján elhangzottakra, ahol az országgyűlési képviselő, kormánybiztos azt mondta, hogy már csak Szegeden múlik az, hogy mennyi lesz a kombinált összvonalas bérlet ára Hódmezővásárhely és Szeged viszonylatában. Nagy Sándor, Szeged városfejlesztésért felelős alpolgármestere elmondta, jelenleg nem ismerek az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól származó javaslatot. Így nem tudnak rá mit reagálni. Amint jön ilyen javaslat, azt gyorsan megtárgyalnák, és a közgyűlés elé terjesztenék.

Lázár János tegnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az összvonalas bérletek árát illetően a MÁV már megtette javaslatát, hogy egy kedvező bérletkonstrukció legyen, már csak Szegeden múlik, akiknek az asztalára a kormány már több javaslatot letett.

Nagy Sándor, Szeged városfejlesztési alpolgármestere szerint azonban a labda nem náluk pattog ebben a pillanatban.

A tarifarendszert illetően jelenleg van egy Szeged által ismert tervezet, amire nem kaptak minisztériumi reakciót. A MÁV Start és a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) dolgozott ki közösen egy tervezetet, amelyhez a minisztérium jóváhagyása kell, de a véleményükről semmit nem tud az alpolgármester. A tarifarendszerhez többoldalú megállapodást kell kötni, melynek a tagjai a MÁV, az SZKT, Szeged, illetve Hódmezővásárhely városa között.

Jelenleg tehát egy minisztériumi véleményre, jóváhagyásra várnak, és ez alapján tudnak ők dönteni, amit ráadásul a közgyűlésnek még jóvá kell hagynia.

Az 1-es villamos vonalának megszűnése miatt a városnak mintegy 20-30 millió forint közötti megtakarítása keletkezik.

Jelenleg azonban, mondta Nagy Sándor, nincs a MÁV-Starttól és a minisztériumtól olyan anyag, javaslat előttük, amit el tudnának, tehát el kellene fogadni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!