Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ezek a szabályok érvényesek mától

Mint arról beszámoltunk, több intézkedést is bejelentett a kormány múlt héten. Ezek november elsejétől, azaz a mai naptól hatályosak.

Újra kötelező a maszk a tömegközlekedési eszközökön, a megállóhelyeken és a pályaudvarokon. A zárt fülkékben a mozdony, villamos és buszvezetőknek nem kell viselniük. Felmentést kapnak a hat év alatti gyermekek, valamint a fogyatékossággal és autizmussal élők. Aki nem veszi fel, azt leszállítják és büntetést kaphat.

A munkáltatók előírhatják az oltást, ha a dolgozók biztonsága érdekében szükségesnek látják. Előzetesen írásban kell tájékoztatniuk az alkalmazottakat, akiknek ezután 45 napjuk lesz, hogy beadassák az első vakcinát. Ha a határidőn belül nem teszik meg, akkor fizetés nélküli szabadságra küldhetik őket, egy év után pedig megszüntethetik a munkaviszonyukat. Kivétel, ha valaki valamilyen betegség miatt nem kaphatja meg az oltást, akkor orvosi igazolást kell bemutatni.

Látogatási tilalmat vezettek be a kórházakban, bár a vásárhelyi-makói kórházban ez már pénteken életbe lépett. A szociális intézményeknél a vezetők dönthetnek a szigorításról. Kivételek lehetnek, indokolt esetben, szabályok mentén, beengednek hozzátartozót a beteghez.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!