Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A honvédségnél december 1-ig mindenkinek meg kell kapnia az oltást

A honvédség kötelékében dolgozók számára is kötelező lesz a koronavírus elleni oltás. December 1-ig kell felvenni a honvédségnél dolgozóknak az első oltást – este megjelent a Honvédelmi Minisztérium utasítása.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón tett bejelentést a járványügyi szabályok szigorításáról, és a munkahelyeken elrendelhető/elvárt kötelező oltásról. A miniszter által tett bejelentésekről ebben a cikkünkben számoltunk be részletesen.

A Hivatalos Értesítőben tegnap este megjelent a honvédelmi minisztériumi utasítás: a honvédség kötelében dolgozó alkalmazottaknak is kötelezővé teszi a koronavírus elleni oltást. Az a honvédségi foglalkoztatott, aki eddig nem oltatta be magát – és nem mentesül valamilyen egészségügyi okból –, december 1-ig köteles felvenni az első adagot, vagy az egydózisú Janssen-vakcina esetén az egyetlen adagot. Katonai szolgálatra is csak olyan önkéntes tartalékost hívhatnak be, aki már megkapta az oltást – tartalmazza az utasítás.

Gulyás Gergely csütörtökön egy kérdésre válászolva azt mondta: a közszféra oltottsága lényegesen magasabb mint a társadalomé, de a fegyveres testületeknél alacsonyabb az oltottság az állami szektoron belül. A miniszter hozzátette azt is, hogy az állam a funkcióit jó színvonalon el tudja látni, biztosítani fogják, és azokkal szeretnék biztosítani, akik ma az állam szolgáltában állnak”.

A miniszter azt is bejelentette csütörtökön, hogy az állam mint munkáltató széles körben élni fog a lehetőséggel, hogy az oltást elrendelje . Egy kérdésekre válaszolva közölte: “az elv, amit az állam főszabályként érvényesíteni fog, hogy kötelező lesz az állami és közszférában az oltás”. Az állami cégek többségénél, ahol nincs semmilyen speciális körülmény, ez lesz az irányadó, és a nagy állami alrendszereknél is.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!