Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Közleményt adott ki az Egészségügyi Szakbizottság -szigorítást kérnek a kormánytól!

A védőoltás sajnos nem akadályozza meg a járvány terjedését, de megakadályozza a betegség súlyossá válását. A kormány semmilyen hatékony intézkedést nem tesz a járvány terjedésének csökkentésére. 

A szakbizottság kéri, hogy a járvány megfékezésének érdekében az alábbi intézkedéseket haladéktalanul hozzák meg:

1./ A kombinált védekezést lehetővé téve, az önkormányzatok és minden intézmény kapjon jogosultságot a kötelező maszkhasználat előírására.

2./ A valós helyzet feltárásának, és így a védekezés hatékonyságának érdekében a Kormány tegye elérhetővé tömegesen az ingyenes antigén gyorsteszteket a lakosság számára. Első lépésben az oktatási intézményeken keresztül biztosítsák ezek hozzáférhetőségét.

3./ A védekezés legfontosabb pillére a védőoltás. Annak érdekében, hogy a Magyarországon élők minél szélesebb köre, minél előbb felvehesse az oltást/ismétlő oltást, a Kormány az időpont-foglalás lehetőségét fenntartva, szüntesse meg az előzetes regisztráció szükségességét.

Nagyon szorít az idő. Minden óra amit a szükséges intézkedések nélkül töltünk el, magyar állampolgárok életébe fog kerülni. Fájdalmas belátni, hogy a Covid-19 járványon még nem vagyunk túl, és elkeserítő számunkra is újabb korlátozásokra támaszkodni, de most a magyar állampolgárok biztonsága érdekében mégsem látunk más lehetőséget -írják a közleményben.

Aláírók:

az ELEGY nevében az Egészségügyi Bizottság vezetői, Dr. Falus Ferenc és Dr. Pusztai Erzsébet

Dr. Magyar György, az ELEGY társalapítója és Dr. Mellár Tamás, országgyűlési képviselő, az ELEGY szakmai bizottságainak alapítója;

a Demokratikus Koalíció (DK) nevében Dr. László Imre, az egészségpolitikai kabinet vezetője, XI. kerületi polgármester;

a Jobbik nevében Dr. Lukács László György, országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes;

a Lehet Más a Politika (LMP) nevében Csuja László, az LMP egészségpolitikai szakértője;

a Magyar Liberális Párt nevében Sermer Ádám, a párt ügyvivője;

a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) nevében Berényi Károly, gyermekorvos, Hódmezővásárhely alpolgármestere és Vékás Sándor az MMM operatív igazgatója, az ELEGY főkoordinátora;

a Momentum nevében Havasi Gábor, egészségpolitikus;

a Magyar Szocialista Párt (MSZP) nevében Korózs Lajos, a társadalompolitikai kabinet vezetője, országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Népjóléti bizottságának elnöke; a Párbeszéd Magyarországért (PM) nevében Szabó Tím

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!