Újra a megye legsikeresebb cége lett az Országos Dohányboltellátó Kft.

Ismét a vásárhelyi székhelyű Országos Dohányboltellátó Kft. lett a megye legnagyobb cége. Nettó árbevételük nagyjából tízszeresen haladja meg a 2. és 3. Sole-Mizo, illetve a Pick Szeged Zrt. számait. A kamara hagyományos, a megyei TOP 100 vállalkozás adatait közlő kiadvány bemutatóját a szegedi Szent Gellért Fórumban tartották.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter is részt vett a konferenciájn. Az ipari termelés korábbi egészségtelen eloszlása az országban, változni látszik – mondta előadásában Palkovics, tovább tolódik keletre és délre, de Csongrád-Csanád megye még az iparilag „alulfejlett” területek közé tartozik. Ugyanakkor pozitív példaként említette a szegedi tudományos és innovációs parkot, a közlekedési fejlesztések közül pedig a Szeged-Hódmezővásárhely tram-train beruházást.

A rendezvényen a térség legjelentősebb vállalkozásait is díjazták. Nagyvállalat kategóriában a Pick Szeged Zrt., középkategóriában a Vásárhelyen is érdekelt Naturtex Kft., míg export kategóriában a makói Givaudan Hungary Kft. kapott elismerést.

A TOP 100 legsikeresebb vállalkozása egy vásárhelyi cég lett. A Csongrád Megye Gazdasága 2020 kiadvány adatai szerint megyénkben a legnagyobb, több mint 740 milliárd forintos nettó árbevételt ért el a hódmezővásárhelyi székhelyű dohány-nagykereskedelmi cég, amely 10 százalékkal növelte árbevételét az előző évhez képest. Az Országos Dohánybolt Ellátó ezzel jelentős mértékben megelőzte a 82 milliárd Ft-os árbevételű a Sole-Mizo-t és a 72 milliárd Ft-ot elérő Pick Szeged Zrt-ét.

Hirdetés

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!