Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Hamarosan elkészül a járda a Petőfi utcán

Hamarosan újra járható lesz a Petőfi utcai járda, melyet a fák gyökerei megemeltek, feltörtek. A helyzet súlyosságára a gyalogosok bukdácsolása hívta fel a figyelmet. A programon belül más szakaszokat is újra fognak burkolni a Sándor Aszfalt Kft. munkatársai.

Javítják a járdát  a Petőfi utcában a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági karának vonalában. Az évek óta rossz állapotú szakaszt egy rekonstrukciós program keretén belül újraaszfaltozzák majd.

„A Petőfi utcán a főiskola előtti járdaburkolatnak a helyreállítása történik épp most. Ugye ahogy látjuk, ez nem újkeletű, hanem ez egy nagyon régi probléma, itt, amikor közlekednek a gyalogosok folyamatosan bukdácsolnak a járdán, ugyanis ugye, ahogy látjuk a nagy fáknak a gyökerei teljesen felnyomták a járdaburkolatot és szinte már járhatatlanná vált.”

-mondta Versegi Attila, városüzemeltetési vezető.

A programon belül nem csak ez az egy járdaszakasz érintett,  ha itt befejeződtek a munkálatok a Sándor Aszfalt Kft. munkatársai egy új helyszínen kezdenek hasonló feladathoz.

„200 méteres szakaszon újul meg a járda ennek a programnak a másik része az pedig a Kinizsi utca, Petőfi és Bercsényi utca közötti szakaszának a járda javítása. Ott szintén még a régebbi fák gyökerei nyomták föl és szintén nehéz, nehezen járható az a járdaszakasz.”

-tette hozzá.

A járdaszakaszok hamarosan elkészülnek és átadásuk után már bukdácsolás mentesen tudnak rajtuk közlekedni a város lakosai.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!