Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

70 bérlakás felújítására kötöttek szerződést

Elkezdődik a leromlott városi területek rehabilitációja Vásárhelyen: 70 önkormányzati lakást korszerűsítenek és egy új közösségi ház is épül a Kincses-telepen. Nettó 273 millió forint értékben kötöttek szerződést kivitelezőkkel.

A projekt – amelyhez az önkormányzat még 2017 novemberében nyert 233 millió forint uniós támogatást – helyszíne Hódmezővásárhely Északi városrészében a Kincses-telepen van, az Észak utca-Dobó Katalin utca-Janáky István utca-Bibó Lajos utca által határolt terület. Az elnyert forrás kiegészítéséről még 2021 márciusában született döntés a városházán. A beruházás keretén belül a kizárólagos önkormányzati tulajdonban lévő bérlakások homlokzati nyílászárók energiahatékonyságot eredményező cseréje, a tartószerkezeti elemek, homlokzat, födémek utólagos hőszigetelése valósul meg. 

A közbeszerzési értesítőben megjelent felhívás szerint az öt részre bontott fejlesztés négy eleménél kiválasztották a kivitelezőt. Öt cég nyújtott be árajánlatot. Több – összesen 38 lakást magába foglaló – épület energetikai korszerűsítését hajtja majd végre a kiskunhalasi székhelyű Püspöki Építőipari Kft. A munkálatok elvégzését nettó 131,5 millió forintért vállalta. Egy másik, 32 lakást érintő projektrész esetében a szegedi T-Invest ’91 Kft. nyerte el a megbízást nettó 94,5 millió forintos ajánlatával. 

Új közösségi ház is létesülhet a rehabilitációs program eredményeként, az építésre a Püspöki Építőipari Kft. szerződött nettó 47 millió forintért. 

Nyolc darab hatlakásos épület felújítása még várat magára, mert a versenyeztetési eljárásban egyetlen ajánlattevő sem tartotta fenn ajánlatát, ezért a közbeszerzést eredménytelennek nyilvánították.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!