Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Az Aldiban csak magyar frisshúst kaphatunk a jövőben

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) felhívását követően az ALDI állandó kínálatában csak magyar frisshúst fog árulni. Az ALDI bejelentése mind a 151 hazai üzletére vonatkozik, az átállás rövidesen – kifutó rendszerben – elindul, és minden állandó kínálatban kapható frisshúsra vonatkozik – jelentette be Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

A NAK egyik kiemelt célja a hazai termelők és fogyasztók érdekeinek képviselete és a magyar élelmiszergazdaság védelme. Szeptember elején határozott felhívást tettünk közzé, nyílt levélben kérve a Magyarországon működő üzletláncokat egy pozitív külföldi példa meghonosítására – ismertette Győrffy az ALDI döntésének előzményeit. Németországban ugyanis az egyik legjelentősebb német kiskereskedelmi csoport a közelmúltban bejelentette, hogy németországi üzleteiben 2022 nyarától a friss sertéshús kínálat 95%-a német eredetű lesz.

Magyarországon elsőként az ALDI jelentette be, hogy állandó kínálatában csak magyar frisshúst fog árulni. A NAK elnöke bízik benne, hogy a példát hamarosan a többi kiskereskedelmi lánc is követi, továbbá, hogy ez a szándék más termékkörökre is kiterjed. Úgy véli, az ALDI lépése egyrészt a magyar húságazatot, húsipart erősíti, valamint a termelésbiztonságot, kiszámíthatóságot. Hosszabb távon pedig csökkenti a piac nemzetközi kitettségét. Továbbá a hazai szigorú állategészségügyi és higiéniai szabályozások és a rendszeres hatósági ellenőrzések révén a fogyasztók számára is nagyobb biztonságot ad.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!