Ösztöndíjat és tandíjkedvezményt is kaphatnak az MGK-tól azok, akik részt vesznek a Tudományos Diákköri Konferencián

103

Az SZTE Mezőgazdasági Kar megújította TDK felhívását. A középiskolásokat ösztöndíjjal, a felsőoktatásban tanuló hallgatókat pedig tandíjkedvezménnyel motiválják a Tudományos Diákköri Konferencián való részvételre, a tudományos munkára, illetve az ehhez kapcsolódó dolgozatok elkészítésére.

Versenyezni hívja a középiskolás diákokat a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának Tudományos Diákköri Tanácsa. A diákköri tevékenység célja a tananyagon túlmutató tudományos kutató munka elősegítése, amely egyben a tehetséggyarapítás és a szakmai utánpótlás fontos színtere is. TDK dolgozataik megírásával a diákok már középiskolai tanulmányaik során betekintést nyerhetnek a tudományos életbe. A legalább öt, de legfeljebb tíz oldal terjedelmű esszéket, a mezőgazdaság, a természetvédelem, a vadgazdálkodás, vállalatgazdálkodás vagy a településfejlesztés témakörében is megalkothatják a tanulók, de mesélhetnek saját gazdaságukról, illetve akár megálmodhatják saját jövőbeli vállalkozásukat is. A lehetséges témák tárházának a hungarikumoktól egy-egy kézműves mesterség bemutatásáig csak a fantázia szab határt.

Valamennyi hazai és határon túli középiskola nappali tagozatos hallgatója pályázhat egyénileg vagy csoportosan (maximum 3 fő). A pályamunkák elbírálásakor kitétel, hogy az eredmények saját vizsgálatokon, gondolatokon, következtetéseken alapuljanak. A versenyen való részvétel ingyenes. A dolgozatokat 2021. november 21-éig a tdt@mgk.u-szeged.hu e-mali címre kell elküldeni.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Ma sajtótájékoztatót tartottak a témában

A benyújtott dolgozatokat szakmai zsűri értékeli. A legjobb munkák szerzői dolgozatukat a 2021. december 8-án tartandó Tudományos Diákköri Konferencia Középiskolai Szekciójában előadás formájában mutatják majd be, a kar Hódmezővásárhely, Andrássy út 15. szám alatti székhelyén.

Az első három helyezett, sikeres felvételi esetén ösztöndíjat nyer a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karára. Az I. helyezett 100 ezer forint, a II. helyezett 75 ezer forint, a III. helyezett pedig 50 ezer forint ösztöndíjat kap ajándékba.

A részletes pályázati kiírás a www.mgk.u-szeged.hu oldalon, a „Tudományos diákkör” fülre kattintva, a „Formai követelmények” címszó alatt érhető el.

Tandíjkedvezményt kaphatnak az SZTE Mezőgazdasági Kar szakirányú továbbképzéseire az OTDK-n résztvevő hallgatók:

Az SZTE Mezőgazdasági Kara idén is megrendezi meghatározó, tudományos versenyét. A konferenciára elsősorban az agrárium, a vidékfejlesztés, a természetvédelem, az ökonómia és vadgazdálkodás területéről várunk pályamunkákat. A felhívás nemcsak karunk hallgatóinak szól, versenyünk nyitott minden olyan versenyző számára, aki tudományos munkáját a fenti témakörökben végzi. A végzős BSc-s hallgatók szakdolgozatukat is benyújthatják tudományos diákköri munkának. A formai és tartalmi követelmények az alábbi linken érhetők el: http://www.mgk.u-szeged.hu/download.php?docID=76211

A pályamunkákat csak elektronikus formában kell benyújtani a tdt@mgk.u-szeged.hu e-mail címre, 2021. november 12-én éjfélig. A benyújtott dolgozatokat szakmai zsűri értékeli. A legjobb munkák szerzői dolgozatukat a 2021. december 8-án tartandó Tudományos Diákköri Konferencián előadás formájában mutatják be.

Az SZTE Mezőgazdasági Kar hallgatói a sikeres TDK szerepléssel mentesülnek a szakdolgozatvédés alól. Az Országos Tudományos Diákköri Konferencián résztvevő hallgatók az SZTE Mezőgazdasági Kar szakirányú továbbképzésein tandíjmentességet nyerhetnek a képzés utolsó félévére.

A jelenleg érvényes protokoll alapján a konferenciát jelenléti formában tervezik megtartani.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!