Makó és Csongrád is kap kézilabdacsarnokot a kormánytól

96

Közel 3 milliárd forintot szán a magyar kormány két Csongrád-Csanád megyei kézilabda munkacsarnok felépítésére. Az egyik Makón, a másik Csongrádon valósulhat meg 2023-ig.

Infrastrukturálisan újabb szintet lép a megyei kézilabdasport. Két városnak is jelentős támogatás biztosít a kormányzat a legfrissebb Magyar Közlöny szerint. Makón és Csongrádon is kézilabda munkacsarnok épülhet 2023-ig az Orbán Viktor miniszterelnök által szignózott kormányhatározat alapján.

A csongrádi létesítményre 1,6 milliárd forintot kíván biztosítani az állam, ebből 146 milliót már idén megkap a projekt. A településen a Tigrisek Csongrádi Utánpótlás Kézilabda Sport Club Egyesület képviseli a sportágat, és nyilvánosan elérhető tao pályázata szerint 86 igazolt utánpótláskorú sportolót versenyeztet a 2021/2022-es szezonban.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Makóra – ahol az NB II-es férfi csapat mellett 121 utánpótlás kézilabdázót versenyeztetnek a Makói Kézilabda Club színeiben – 1 milliárd 383 millió forintot szán a kormány, ebből 127 millió már ebben az évben rendelkezésre áll. A fennmaradó pénzösszeget mindkét fejlesztés esetén 2022 és 2023 során biztosítja az állam. Az új létesítmények a Nemzeti Sportközpontok vagyonkezelésébe kerülnek.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!