Demonstrációs műtőt és rendelőt alakítottak ki a hódmezővásárhelyi kórházban

383

Ezek az országos skill-laborhálózat részeként lettek kialakítva az intézményben. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a gyógyításban megjelenő új technológiák okán az infrastruktúra-fejlesztés és a szakemberképzés összhangjáról beszélt az intézményben tartott sajtótájékoztatón szerdán.

Kásler közölte: a hódmezővásárhelyi laboratórium kialakítására és felszerelésére 250 millió forintot fordítottak. A helyszínen kiosztott sajtóanyag szerint Európában először alakítottak ki az egész országot lefedő skill-laborhálózatot.

Kallai Árpád, a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója elmondta, az intézményben egy szemináriumi és két demonstrációs termet, egy-egy demonstrációs műtőt és rendelőt, valamint az ezekhez kapcsolódó kiszolgálóhelyiségeket alakítottak ki. Eddig több mint 1200 szakember kapott képzést a laborban, egyebek mellett az újraélesztés alapjait, az intubálás, valamint a gépi lélegeztetés gyakorolták a résztvevők – mondta a főigazgató, hozzátéve: ezek a képzések a kezdő és gyakorló szakemberek számára egyaránt biztonságot adnak.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A képzések Hódmezővásárhelyen 2019 áprilisában indultak, a labor 2020-ban készült el. A koronavírus-járvány során hatalmas előnyt jelentett a labor megléte, és az ott szerzett gyakorlat – hangsúlyozta Kallai Árpád, aki hosszú távon akár a laikusok képzésére is lehetőséget lát a laboratóriumban.

Lázár János is részt vett az eseményen. A térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, minden vidéki magyar embernek joga van ahhoz, hogy jó minőségű egészségügyi ellátásban részesüljön. Az elöregedő társadalomban az embereknek szükségük van arra, hogy kézzelfogható távolságban kapják meg az egészségügyi ellátás – mondta. A képviselő úgy fogalmazott, a térségben élők a 90-es évek közepe óta azért küzdöttek, hogy Makón és Hódmezővásárhelyen talpon maradjon az egészségügyi ellátórendszer.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!