Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Márki-Zay: Dobrev Klárával veszítene az ellenzék Orbánnal szemben

A párbeszédes politikusok, akik Dobrev Klárát támogatják, annak tudatában hozták meg döntésüket, hogy a mostani megbízható adatok szerint Dobrev Klárával elveszítené az ellenzéki összefogás az országgyűlési választásokat Orbán Viktor ellen 2022-ben – mondta Márki-Zay Péter hétfőn Szombathelyen. A miniszterelnök-jelölt hozzátette: szombaton közös nyilatkozatot adtak volna ki Dobrev Klárával a megbékélésről, a DK-s politikus azonban végül nemet mondott.

A mai nap egy rögtönzött interjúban egy kérdésre válaszolva azt mondtam, hogy azok a párbeszédes politikusok akik nem követték Karácsony Gergely tanácsát és nem engem támogattak, hanem Dobrev Klárát, azok nem Karácsony Gergelyt árulták el, hanem a hazájukat. Elnézést kérek mindenkitől, aki azt a téves benyomást nyerhette, hogy hazaárulónak neveztem valakit, a cserbenhagyás szó találóbb lett volna. Még akkor sem nevezném ezeket a politikusokat hazaárulóknak, ha ők ezt annak a biztos tudatában tették volna, hogy neki sokkal-sokkal kisebb esélye van legyőzni Orbán Viktort 2022 áprilisában, mint nekem – hangsúlyozta Márki-Zay Péter hétfőn Szombathelyen.

A felmérések szerint az ellenzéki összefogás a jelöltségemmel hét százalékponttal legyőzné a Fideszt. Dobrev Klára jelöltségével veszítenénk – mutatott rá.

Szombaton felhívtam Dobrev Klárát. Arra kértem, hogy együtt adjunk ki egy olyan nyilatkozatot, amely szeretetre és békességre inti az embereket. Az őt és az engem támogató szavazóknak ugyanis egymás kezét felemelve kell azt a jelöltet támogatni, akit az emberek megszavaztak. Az ellenzéki egységet közös felelősségünk megőrizni. Ő végül mégsem volt hajlandó kiadni ezt a nyilatkozatot – mondta Márki-Zay Péter.

A DK szavazóinak egy jelentős része abban bízik, hogy Dobrev Klára nagy többséggel le fogja győzni Orbán Viktort, annak ellenére, hogy ennek az elmúlt 11 évben semmi jelét nem mutatta. A DK-szavazóinak másik része nem osztja ezt és engem támogat: ők valóban a hazáért hoznak áldozatot – ezt szeretném végtelen hálával megköszönni – tette hozzá.

Most a jobb- és baloldalnak is olyan jelöltre van szüksége, aki le tudja váltani Orbán Viktort, aki le tudja győzni a korrupciót, aki nem erősíti, hanem felszámolja megosztottságot – mondta Márki-Zay Péter. 

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!