Meghosszabították a kerámiaszimpózium kiállítását

79

Két héttel tovább, október 24-ig tekinthető meg a tavalyi hódmezővásárhelyi kerámiaszimpózium Szimmetria címet viselő beszámoló kiállítása az Alföldi Galéria Kossuth téri szárnyában – tájékoztatott a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ. Ezen túl azt is közölték, október hónap végén az elmúlt Vásárhelyi Őszi Tárlat Fiatal Festők Nívódíjával kitüntetett Szabó Franciska festőművész Láthatóság című egyéni kiállítása nyílik meg a főtéri képzőművészeti kiállítóhelyen.

Évről-évre egy-egy tematika mentén, a rendelkezésre álló anyagok és technológiák sokféleségét kihasználva alkotnak Hódmezővásárhelyen a kerámia alkotótáborba meghívott ipar- és képzőművészek. A 2020. esztendő műhelymunkája a szimmetria mentén szerveződött. Az ősz eleje óta megtekinthető kiállítás egészen október 24-éig tart nyitva az Alföldi Galéria földszintjén, ahol tucatnyi alkotó közel száz kisebb-nagyobb kompozíciója, változatos és sokszínű munkája várja (még) a látogatókat – írja a Tornyai.

Emlékeztetnek: az év eleji járványhelyzet bizonytalansága miatt nem 2021-ben rendezték meg a 68. Vásárhelyi Őszi Tárlatot, a hatvanhetedik kiállítást a késő tavaszi nyitástól a nyár végig nézhette meg a nagyérdemű. Ugyanakkor a közgyűjtemény idénre is tartogat egy, az őszi tárlatokhoz kapcsolódó kiállítást. Október 24-én nyílik az Alföldi Galéria Szőnyi utcai szárnyában Szabó Franciska festőművész Láthatóság című kiállítása. A 2020. évi tárlaton a Fiatal Festők Nívódíjával elismert alkotó egy több mint fél évtizedes művészi sorozatát mutatja be a vásárhelyi közönségnek.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!