Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Elektromos bringára váltanak a postások

Az esztergomi Neuzer Kerékpár Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. szállíthat több mint 1700 elektromos rásegítésű kerékpárt az állami nagyvállalatnak összesen nettó 1 028 875 200 forintért – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből.

Amenyiben megérkeznek a kerékpárok, akkor javulhat a postai szolgáltatás, legalábbis annak sebessége. Emlékezetes, hogy a Magyar Postát előzőleg a kormány megsegítette azzal, hogy a második hétéves, úgynevezett egyetemes szolgáltatási szerződésnél sokkal kedvezőbb feltételeket szabtak – számolt be az Mfor.

Januártól például az előző évek 90 százalékával szemben csak az elsőbbségi levelek 85 százalékát kell kézbesíteni a feladást követő munkanapon. 97 százalékát változatlanul a feladást követő harmadik nap végéig kell kivinni a címzettnek, vagy legalább meg kell kísérelni az átadást.

Az előző években a sima, tehát nem elsőbbségi levelek 85 százalékát 3 napon belül kellett kézbesíteni, a 97 százalékát pedig 5 napon belül. Az új szerződésből azonban kivették az első kötelezettséget, és csak az 5 napos szabály maradt, ami jelentős könnyebbség a Magyar Postának.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!