Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Grezsa István ovisportpályákat adott át Erdélyben

A pályákat Gyergyóújfalun, Csíkcsicsón, Makfalván és Hármasfaluban avatták fel – derül ki a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program honlapján, melyet a Székelyhon.ro-ról szemléztek.

A gyergyóújfalusi Elekes Vencel Általános Iskolához tartozó Harangvirág óvoda az egyik olyan erdélyi tanintézmény, ahol Magyarország kormányának támogatásával a kisgyerekek mozgáskultúráját segítő ovisportpálya létesült. 

„A mai gyerekek már nem labdával játszva, hanem okostelefonon szocializálódnak, és minden cselekedet, ami őket eltéríti a sokszor becsapó digitális virtuális világtól, csak segítheti a fejlődésüket”

– mutatott rá Grezsa István, a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program koordinálásáért felelős miniszteri biztos. Elmondta, a program révén 103 új óvoda épült és 376 intézményt újítottak fel, és ehhez kötődik a sportpályák építése is. „A magyar kormány törekvése a határokon átnyúló nemzetegyesítés, és ennek nem csak az a célja, hogy megerősítsük magunkat hitben és azonosságtudatban, hanem az is világos cél, hogy gazdasági erőfölényhez jusson a Kárpát-medence legnépesebb nemzete, a magyarság. A megerősödés azonban nem mások kárára történik, hanem folyamatosan békejobbot nyújtunk a velünk élő testvérnépeknek. A nyugat felől felénk áramló negatív üzeneteket csak úgy tudjuk ellensúlyozni, ha a kelet-közép-európai népek összefognak és gazdasági, politikai, kulturális téren megújítják a kontinenst” – fogalmazott a miniszteri biztos.

Sportpályával gazdagodott a csíkcsicsói Kájoni János Általános Iskolához tartozó Pillangó óvoda is. Az eseményen Grezsa István elmondta:

„Az elmúlt bő egy évtizedben gondolatainkat a határon túli nemzetrészekre is kiterjesztettük. Mi ennek megfelelően cselekedtünk.”

Ovisportpályát avattak Makfalván és Hármasfaluban is – az avatóünnepségeken itt is részt vett Grezsa István.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!