Október 22-re megújulhat a Kovács Küry

Az utolsó simításokat végzik a kivitelezők a Kovács Küry időskorúak Otthonán. A beruházás 2021 elején indulhatott el azóta az intézmény teljes energetikai ellátása megújult, napelemek és modern nyílászárók segítik a hatékony üzemeltetést. A vizesblokkok is megújulhattak, biztonságosabb és modernebb körülményeket biztosítva a lakóknak.

50 munkás dolgozik több mint 8 hónapja a Kovács Küry időskorúak Otthonát érintő több mint 700 millió forintos energetikai felújításon. Már megtörtént  a nyílászárók cseréje, a napelemek és napkollektorok felhelyezése,  és az új hőszivattyúk és kazánok kiépítése is.

A legnagyobb falat a hőközpont kiépítése volt, de már ez is a célegyenesben van, dolgoznak a kazánok, nyilatkozta a Vásárhelyi TV-nek Kiss Zoltán kivitelező.

A beruházás nagyságát jól  mutatja, hogy csak a padlás és a födém szigetelés több mint 2000 négyzetméteres területen történt meg. Mintegy 1000 négyzetméter nyílászárót kellett cserélniük, a homlokzati hőszigetelés is olyan 3-4000 négyzetméter közötti terület.

A beruházás záró határideje október 22-e, amit jelen állás szerint a szakemberek tartani is tudnak. A következő napokban a mentő bejáró és a terasz burkolata is elkészül, innentől pedig már csak apró simítások lesznek hátra a munkaterületen, fogalmazott a kivitelező.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!