Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Éjfél körül indult újra a Facebook

Hatórás kimaradás után magyar idő szerint éjfél előtt néhány perccel lett újra elérhető a Facebook, a Messenger, az Instagram és a WhatsApp.

A Facebook szolgáltatásai 18 óra előtt álltak le hétfőn. Ez volt az óriásvállalat történetében a legnagyobb leállás.

A rendszer újbóli megindulását követően a cég egy hivatalos közleményt is kiadott, melyben leszögezték, hogy a felhasználók személyes adatai nem kerültek veszélybe. A leállást a vállalat szerint konfigurációs hiba okozta, és a cég adatközpontjai közötti kommunikációban is emiatt lépett fel probléma. Mint írják, a belső eszközeiket és rendszereiket is érintette a hiba, ami a probléma megoldását tovább nehezítette.

A leállás hatásal volt a cég részvényeire, a papírok több mint 5 százalékkal estek. Mindez azt jelenti, hogy 54 milliárd dollárral, vagyis nagyjából 16 560 milliárd forinttal zuhant a Facebook értéke, amely megközelítőleg az egyharmada a tavalyi magyar GDP-nek.

Érdekesség, hogy az összeomlás egy nappal azt követően történt, hogy Frances Haugen, a vállalat korábbi termékmenedzsere olyan belső dokumentumokkal látta el az amerikai sajtót, amelyek – állítása szerint – bizonyítják, hogy az amerikai cég tisztában van a termékei által okozott károkkal. Haugen azt állítja: a Facebook saját kutatása is azt mutatta, hogy a platform fokozza a gyűlöletet és a félretájékoztatást, fokozott polarizációhoz vezet, valamint hogy az Instagram kifejezetten károsíthatja a tizenéves lányok mentális egészségét.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!