Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

Újra szoríthatunk Benczur Sándornak: elindul a megye tortája versenyen

Újabb nagy megmérettetésre készül Benczur Sándor, mestercukrász. A megyei önkormányzat Trianon 101-edik és a megye névváltoztatásának első évfordulójára meghirdette a „Csongrád-Csanád Megye Tortája” versenyt. A verseny érdekessége, hogy az indulóknak a megyében megtalálható gyümölcsöket és zöldségeket kell felhasználniuk. A vásárhelyi mestercukrásznak már van terve, hogyan fog kinézni a tortája.  

Benczur Sándor nevét egyre többször halljuk, ha fantasztikus édességekről van szó. Legutóbb egy, a cukrász ipartestület által meghirdetett verseny döntőjébe jutott a fahéjas-szedres süteményével. Most újabb versenyre készül, mert keresik Csongrád-Csanád megye tortáját. Az indulóknak több szabályhoz kell alkalmazkodniuk. Például a tortáikhoz, a megyében fellelhető gyümölcsöket és zöldségeket kell használniuk:

„Igazság szerint, nem fogok elárulni titkot, meg el is árulok, mert gondolkoztam szilvában, őszibarackban, málnában, almában, de nekünk árkalkulációt is be kell adnunk, és sajnos a málna eléggé megdrágult és nem is annyira kapcsolódik Csongrád-Csanád megyéhez”

-mondja Benczur Sándor.

A mestercukrász elárulta, hogy tejföllel is fog dolgozni, mert nála ez is fontos alapanyag, és szereti kihozni belőle a megfelelő textúrákat. Zöldségben nem gondolkodik, mert sem a megyére jellemző paprika, vagy hagyma nem illik az elképzeléseibe. Két tortával fog indulni, mert szereti kihozni a maximumot az ilyen megmérettetésekből, ihletet pedig az élete több területéről tud meríteni:

„Igazság szerint a versenyszellem, ami motivál, meg az, hogy sokat tanulok, sok barátom lett, sok mindenkit ismertem meg, és együtt tanulnunk, készülünk”

-teszi hozzá.

Az, hogy melyik sütemény lesz a megye tortája, november 15-e után derül ki. Azt már lehet tudni, hogy a finomságokat 2022-ben Ópusztaszeren, biztosan meg lehet majd kóstolni.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!