Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Dobó-Bibó-Janáky: 118 bérlakást újítanak fel – újabb szerződést írtak alá

Leromlott városi területek rehabilitációja címmel 118 önkormányzati bérlakás felújítására nyert pénzt és írtak alá szerződést a Városházán, a mai napon a Püspöki Építőipari Kft. képviselőjével. Összesen 118 szociális bérlakást fog az egész projekt érinteni, az 5 részajánlati eljárásból 4 sikeres volt, és hamarosan indulhatnak a munkálatok.

A közbeszerzés 5 részajánlati körben került kiírásra. A most aláírt szerződés értelmében a Dobó-Bibó-Janáky utcákon 118 önkormányzati bérlakás energetikai korszerűsítése fog megtörténni. Ebbe a hőszigetelés, a nyílászáró-csere és a melegvíz korszerűsítés is beletartozik.

A Dobó utcai lakásokra új közbeszerzést kell kiírni, de remélik, tavasszal azok a munkálatok is elkezdődnek, mondta a Vásárhelyi Médiacentrumnak Barák Anita, a városfejlesztési iroda vezetője. Azt is elárulta, hogy a projekt kapcsán többlettámogatással fordultak a Pénzügyminisztériumhoz, mint irányító hatósághoz, de ezt a támogatást nem kapták meg, ennek ellenére elkezdik a beruházást, amelyhez az önkormányzat is beszállt önerőből, eddig mintegy 136 millió forint értékben.

A projekt, nagyon előremutató módon, még Lázár János idejében indult a Dobó-Bibó-Janáky utcák határán, ám már az akkori építkezésnél akadtak kisebb műszaki problémák, elsősorban a beázások kapcsán. Ezt már Márki-Zay Péter polgármester mondta. Ezt javítják ki most. De végeznek hőszigetelési munkálatokat és olyan, a szén-dioxid kibocsátást megtakarító beruházás, amit csak egy hőszivattyús bojler beépítésével tudnak elérni.

A teljes támogatás 250 millió, az önkormányzat egy másik projekt lemondásával tudta volna biztosítani az összesen mintegy 300 millió forint teljes önrészt, annak átcsoportosítását, ehhez azonban a kormány több mint fél éve nem adja meg az engedélyt, mondta a polgármester. Így az önrészhez a város saját összegével száll majd be, mert, hangsúlyozta a polgármester, a város anyagi helyzete javult annyival, hogy ezt megengedhetik, a megtakarításokból.

Az 5 részajánlati eljárásból 4 már sikeres, és megtörténtek az azokhoz kapcsolódó szerződések aláírásai is. Az 5 részajánlati eljárás összesen 118 szociális bérlakás felújítását jelenti, ebből kell 1 részajánlati eljárást újra lefolytatni, a közeljövőben.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!