Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

80-100 ezer forint extra pénzt kapnak novemberben a nyugdíjasok

Mivel az 5,5 százalékos gazdasági növekedést elértük, ennek következtében 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot fognak kapni a nyugdíjasok novemberben. Lesznek olyan nyugdíjasok is, akik az infláció korrekciójának köszönhetően 100 ezer prémiumot is kapnak – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban pénteken.

A miniszterelnök reményét fejezte ki, hogy jövőre, ha a gazdaság állapota is megengedi, akkor nem egy, hanem két heti plusz nyugdíjat kaphassanak az idősek. Az idősek kapcsán elmondta, sikerült annyi energiát pumpálni a magyar gazdaságba, hogy a 13 havi nyugdíjat is szépen lassan sikerül visszaállítani.

Beszélt arról is, 1,9 millió gyermeket nevelő szülő fogja visszakapni a 2021-ban befizetett adóját – mindezt 2022 február közepéig fogják megkapni.

Az elmúlt húsz-harminc évben az a nézet alakult ki, hogy ha a NATO tagjai vagyunk kisebb haderőre van szükségünk – ez azonban téves megállapítás Orbán szerint. A kormány azért vett részt a hadgyakorlaton, hogy felmérjék, hogy állnak a katonák a kiképzés terén, milyen eszközöket kell még beszerezni a kormánynak.

Elmondása szerint az unió a határ védelmére fordított pénz csekély részét térítette csak meg Magyarországnak. Ha más kap pénzt a határvédelmi terhek csökkentésére, akkor Magyarországnak is kell kapnia – mondta. Nyugat Európában azért tudnak kényelmesen, biztonságban élni, mert Magyarország hatékonyan védi Európát – tette hozzá.

A járványról szólva közölte, egész nyáron készült a kormány a negyedik hullámra, felkészültek az iskolások beoltására, felhalmoztak vakcinát, hogy kellő mennyiségű legyen, hogy akik még nem vették fel az első oltásukat, azok is megkaphassák, és azok is, akik már harmadik oltást szeretnék felvenni. Az oltatlanokat nem védi meg az úgynevezett „nyájimmunitás”, aki nem oltatta be magát az nagy valószínűséggel meg fog fertőződni, nem érdemes tehát kockáztatni, nem az oltás a kockázat, hanem az oltatlanság.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!