Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Kézilabda: csak oltással, vagy teszttel lehet játszani, még edzőmeccsen is

U16-os, serdülő, ifjúsági és felnőtt bajnoki- és kupa versenyekre a jegyzőkönyvbe beírt résztvevők és egyéb közreműködők (játékosok, hivatalos személyek, játékvezetők, versenybírók, ellenőrök, jegyzőkönyv-vezetők, órakezelők, pályatörlők) kizárólag 72 órán belüli negatív PCR-teszteredménnyel tartózkodhatnak a csarnokban,vagy védettségi igazolás bemutatásával – így módosította a Magyar Kézilabda Szövetség a versenykiírást.

A módosítások 2021. október 11-től hatályosak. A Versenykiírás módosításának célja a biztonságos versenyeztetés fenntartása – közölte a szövetség.

Egészen pontosan a következőket tartalmazza a módosítás:

  • a bajnoki- és kupamérkőzéseken a jegyzőkönyvbe beírt résztvevők és egyéb közreműködők (játékosok, hivatalos személyek, játékvezetők, versenybírók, ellenőrök, jegyzőkönyv-vezetők, órakezelők, pályatörlők) kizárólag 72 órán belüli negatív PCR-teszteredmény bemutatása esetén írhatók be a jegyzőkönyvbe és tartózkodhatnak a mérkőzés helyszínén, a csarnokban
  • PCR-teszteredmény bemutatása alól mentesít a koronavírus elleni védettség igazolásának (védettségi igazolvány, applikáció, oltásról szóló hivatalos dokumentum) bemutatása
  • valamennyi bajnoki- és kupaverseny mérkőzéseire, a versenyben részt vevők korosztályára való tekintet nélkül a nézők a sportrendezvények kapcsán hatályos jogszabályok alapján léphetnek be, azaz a védettség igazolásával (védettségi igazolvány vagy applikáció).
  • a mérkőzésekre a média képviselői a koronavírus elleni védettség igazolásának bemutatása vagy 24 órán belüli negatív PCR-teszteredmény esetén léphetnek be és végezhetik munkájukat, melynek ellenőrzése a sportesemény szervezőjének a kötelezettsége.
  • az U16-os, a serdülő és az ifjúsági korosztályokból történő visszalépések, ki nem állások, vagy töredékes létszámú kiállások kapcsán az MKSZ a kiírásban meghatározott büntetést indokolt esetben korlátlanul enyhítheti, illetve mellőzheti.

A COVID-19 vírussal igazoltan fertőzött sportolókról a sportszervezeteknek 72 órán belül értesíteniük kell a Magyar Kézilabda Szövetséget. A megfertőződött sportolóknak kötelező a minimum 10 napos leállás, majd az első negatív PCR-teszteredményt követő orvosi vizsgálat. A Nemzeti Népegészségügyi Hatóság tájékoztatása szerint a védettséggel rendelkezők nem kerülnek hatósági karantén-eljárás alá akkor sem, ha környezetükben igazoltan pozitív COVID-19 eset történik. A szövetség ugyanakkor ajánlást tesz a sportszervezeteknek, hogy védettséggel rendelkező sportolóikat is havonta egy alkalommal teszteljék koronavírus-fertőzöttségre.

A Gyermekbajnokság és a Kisiskolás bajnokság Versenykiírása korábban elfogadott formában hatályos. 

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!