Jubileumi konferencia: 100 éve született Dr. Tárkány Szücs Ernő

129

Kétnapos rendezvénnyel emlékezik Hódmezővásárhely városa, valamint a Tárkány Szücs Ernő Kutatócsoport névadójának születési centenáriumára szeptember 30-án és október 1-jén. A száz éve született Tárkány Szücs Ernő jog- és néprajztudós előtt tisztelgő programsorozat koszorúzással és megemlékezésekkel kezdődik szeptember utolsó napján, majd az Emlékpontban emlékülést, könyvbemutatókat, kiállítást és konferenciát tartanak – tájékoztatták szerkesztőségünket.

Dr. Tárkány Szücs Ernő (1921-1984), Hódmezővásárhely szülötte, a magyar jogi néprajz nemzetközi hírű kutatója október 13-án lenne 100 éves. A nevét viselő jogi kultúrtörténeti és jogi néprajzi kutatócsoport társszervezőivel, többek között a hódmezővásárhelyi önkormányzattal, az Emlékponttal, a városi levéltárral, a Vásárhelyi Testamentum Alapítvánnyal közösen az évfordulón egy jubileumi konferenciával kívánja tiszteletét kifejezni Tárkány Szücs Ernő tudományos munkássága, a magyarságra vonatkozó kutatásokat gazdagító életműve előtt és áttekinteni annak tovább élését, gyarapodását a kutatócsoport megalakulásának 10. évfordulóján.

A megemlékezések sora szeptember 30-án 10 órától kezdődik a Kincses temetőben, majd a Bethlen Gábor Református Gimnázium Tárkány Szücs Ernő emlékszobáját tekintik meg a résztvevők. Délben koszorút helyeznek el a Lázár utca és a Rapcsák András út sarkán álló ún. Tárkány palotán. Az Emlékpontban 14 órai kezdettel emlékülésen, könyvbemutatón, majd ünnepi előadásokon vehetnek részt a közgyűjteménybe ellátogatók, ugyanitt a levéltár Tárkány Szücs hagyatékából nyíló kiállítást is megtekinthetnek.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Október 1-jén egész napos tudományos tanácskozást tart a tíz éve alakult Tárkány Szücs Ernő Jogi Kultúrtörténeti és Jogi Néprajzi Kutatócsoport az Emlékpont konferenciatermében, amelyen külföldi és hazai szaktekintélyek előadásaira kerül sor.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!