Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Nyomozás indult az előválasztási rendszert ért támadás miatt

A Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztálya indította meg az eljárást a feljelentést követően. Mint ismeretes, az előválasztási rendszer, legalábbis ami az online teret illeti, kevéssel az elindulása után valószínűleg terheléses támadást kapott. Az okok és a körülmények egyelőre nem ismertek.

A rendszert szeptember 22-e után is érik támadások, de előtte, 21-én is 11 órakor támadást előkészítő tevékenységet észlelt a rendszer, szkennelték az eleve.hu szolgáltatást, hogy információt gyűjtsenek.

Szeptember 23-án 15 óra után újabb támadást előkészítő tevékenységet észlelt a rendszer, ezúttal a célpont az elovalasztas.hu. Az eredeti szerverszoba-szolgáltatónál 18 óra körül általános leállások tapasztalhatók, látszólag a virtuális gépekre vonatkozóan, ám ezek az előválasztás folyamatát már nem érintik, írják.

Ezzel párhuzamosan viszont az ahang.hu és több más szolgáltatás is elérhetetlenné vált.

A mai napon azt észlelték, hogy az új rendszer monitorozásai során látszik, hogy próbálnak a szövegmezőkbe adatbázis utasítástokat beírni, de a rendszer védett ez ellen, több mint egymillió ilyen próbálkozás történt.

Megkeresésükre a szerverszoba-szolgáltató azt válaszolta, hogy

“Ismételt hálózati támadás miatt a szolgáltatást kénytelenek voltunk újra korlátozni, jelenleg is vizsgáljuk a lehetőségét annak, hogy visszaengedhetjük-e a forgalmat a kiszolgálóra anélkül, hogy az a többi ügyfelünk szolgáltatását veszélyeztetné. Szíves türelmét kérem további tájékoztatásunkig.”

Forrás: aHang

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!