Vádat emeltek a férfi ellen, aki ellopott egy bronzszobrot egy vásárhelyi kiállításról

188

A 200 ezer forint értékű műtárgyat 2 ezer forintért adta el, ezt a rendőrök megtalálták és visszaadták a tulajdonosnak. Kiderült, hogy a férfi tavaly ellopott egy fejhallgatót is, kétszer pedig ittas állapotban bántalmazott vele szóváltásba keveredett személyeket a városban.

A vádirat szerint a vádlott 2020. augusztus 13. napján megjelent egy hódmezővásárhelyi művészeti központban megrendezett szoborkiállításon. A kiállított műtárgyak közül egy 200.000 forint értékű bronz szobrot egyszerűen leemelt annak tartóoszlopáról, és a hátizsákjába rejtve, kisétált az épületből. Még aznap elment egy használtcikk-kereskedésbe, ahol 2.000 forintért eladta a szobrot úgy, hogy valótlanul azt állította, hogy az a sajátja, majd az erről kiállított vételi jegyet aláírta. A lopással okozott 200.000 forint kár a szobor lefoglalásával, majd tulajdonosának történő visszaadásával megtérült.

Vádiratában az ügyészség a vádlott terhére rója azt is, hogy a tavaly egy műszaki áruházból ellopott egy fejhallgatót. Emellett kétszer kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított a városban, amikor ittas állapotban tettleg bántalmazta a vele szóváltásba keveredett személyeket.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A járási ügyészség a férfit minősített lopás bűntettével és vétségével, hamis magánokirat felhasználásának vétségével valamint két rendbeli garázdaság vétségének elkövetésével vádolja.

HVSZ Könyvelő

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!