Új fejlesztőszoba a Pálffy utcai óvodában

Az óvodai felújítások második helyszínén átadtak ma délután a Pálffy utcai telephelyen egy korábban elhanyagolt, 21,2 négyzetméteres fejlesztőszobát. A beruházás értéke bruttó 3 millió forint volt.

A polgármester külön megköszönte és örömtelinek nevezte, hogy a kivitelező, Lana Star Kft. és ügyvezetője, Megyesi László, amikor észrevették hogy a fejlesztőszoba felett a beázásokat a tetőszerkezet hiányossága okozza, akkor ezeket a munkálatokat is elvégezték.

Borsiné Csontos Ilona, a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda vezetője elmondta, hogy a régóta üresen álló, és elhanyagolt fejlesztő szoba nagyon hasznos lesz az óvodának, amely nem olyan rég egy ovis focipályát kapott a Magyar Labdarúgó Szövetségtől. Ezzel kapcsolatban azt is elmondta, hogy 20-30 évvel ezelőtt még nem kellett az óvodás gyerekeknek megmutatni a mozgással teli élet előnyeit, A digitalizáció azonban ebben változást hozott.

A labdarúgó pálya miatt kültéri játszó eszközöket és arrébb kellett tenni, az udvar új elrendezésében a szülők is nagy segítségre voltak.

A mostani beruházás összértéke bruttó hárommillió forint, A térkövesítés és további fejlesztések ehhez adnak még 2 millió Ft ot.

További óvodai fejlesztések várhatóak a Klauzál, a Magvető, a Malom és a Nádor utcában.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!