Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Sok gyermek hiányzik a vásárhelyi óvodákban

Napi 50-el emelkedik a hiányzó gyerekek száma, bár náluk nehezebb megállapítani, mi okozhatja a megbetegedést., mert a karantén alatt a szokásos őszi és tavaszi vírusok is elmaradtak. A vírusos megbetegedés a kicsiknél enyhébb tünetekkel is jelentkezhet, fontos azonban, hogy otthon gyógyuljanak.

Drasztikus méreteket öltött már múlt héten, és jelenleg is a gyermek-megbetegedések száma Hódmezővásárhelyen. A legutóbbi adatok szerint az óvodások 30%-a hiányzott az intézményekből. Borsiné Csontos Ilona, a Hódmezővásárhelyi Egyesített Óvoda vezetője akkor azt mondta a Vásárhelyi TV-nek, hogy megfázások, felső légúti problémák előfordulnak ebben az időszakban többször a gyermekeknél, ez nem egyedi. A múlt heti, szinte egyik napról a másikra történő, ilyen nagy létszámú megbetegedés azonban már annál szokatlanabb.

A kicsik között a szokásos náthavírus van jelen, ami nem tudható be covid járványnak, a gyermekek ugyanis a bezártság alatt kiszolgáltatottabbá váltak a banális fertőzések ellen.

Dr. Havasi Katalin, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke a Vásárhelyi TV-nek elmondta, hogy az előző 2, őszi és tavaszi szezonban elmaradtak a szokásos influenza, illetve a különböző náthajárványok.

Azzal az eshetőséggel is számolni kell, hogy egyre több a koronavírusos megbetegedéssel otthon maradt gyermek. a panaszokat tesztelés nélkül nehéz megkülönböztetni. Bármi is a helyzet, fontos, hogy ne menjenek társaságba.

Ezzel párhuzamosan egyre több gyermek veszi fel az oltást a járvány megfékezése érdekében. Havasi Katalin abbéli reményét fejezte ki, hogy mivel már Amerikában engedélyezték az 5-11 éves kor közötti gyermekek oltását, ezt pár héten vagy hónapon belül Magyarországon is bevezetik. Akkor lesz nyugodt, mondta, ha a gyerekek is védettek lesznek.

A tegnapi közgyűlésen arról döntöttek, hogy az Országos Mentőszolgálat a koronavírus járvány negyedik hullámában is megkapja a Kossuth tér 2. szám alatti irodaházat, határozatlan időre,

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!