Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A főszereplők már a helyükön, csütörtökön nyit a 28. Állattenyésztési Napok

Csütörtök reggel nyitja meg kapuit a 28. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Hódmezővásárhelyen. A járványhelyzet ellenére is sok látogatóra számítanak a szervezők, ebben az is segíthet, hogy a meteorológusok jobb időt jósolnak, mint amilyen a hét elején volt.

A hazai agrárium egyik legnagyobb kiállítására nem a megszokott tavaszi időpontban, hanem most kerül sor. Fél nappal a nyitás előtt még javában zajlanak az előkészületek, az utolsó simításokat végzik a kiállítók.

A gumiabroncsok is a legszebb formájukat mutatják majd

A kiállított mezőgazdasági gépek már a helyükön vannak és több állat is a karámokban várja a zsűrizést és a látogatókat.

A tavaly elmaradt és idén sem a megszokott időpontban megtartott rendezvény a fokozódó járványhelyzet ellenére is nagy érdeklődésre tart számot. Antal Gábor, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója szerdán délután optimistán várta a csütörtöki nyitást.

Még nem vagyunk kész, nagyon sok teendő van, de azt gondolom, hogy éjfél környékén a legtöbben be fogják fejezni a standépítést. Bízunk benne, hogy holnap reggelre, nyitásra, 9 órára készen leszünk.

A vezérigazgató a Vásárhelyi Médiacentrumnak elmondta, az eltérő időpont miatt minimális a csökkenés a normál évekhez vagy akár 2019-hez képest.

Nagyságrendileg 400 fölött lesz az összes kiállítónk. Állatokból lesz egy picit kevesebb, tejelő tehenekből például, az őszi időszakra ők már nincsenek olyan kondícióban, nehéz ilyenkor azokat a szép tőgyformákat mutatni, amit ilyen show bírálaton kellene.

A szerdai esős időjárás után a 3 napos kiállítás alatt jó időre számítanak a szervezők, így minden körülmény adott lesz az Állattenyésztési Napok sikeréhez.

A szakmai látogatók itt lesznek, bízunk abban, hogy a látogatók is ki fognak jönni. Azok a programok, amikhez hozzászoktak, most is lesznek, így jöjjenek bátran.

A mai felhők a következő 3 napban már nem zavarják a rendezvényt

A három napos, nagyszabású Állattenyésztési és Mezőgazda kiállítás csütörtökön reggel kilenckor nyitja meg kapuit és egészen szombat estig várja majd az agrárium iránt érdeklődőket Hódmezővásárhely határában a Hód-Mezőgazda Zrt. telephelyén.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!