Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Márki-Zay Péter: az önkormányzat mindenben segíti az Alföldi Kerekeseket, amennyiben szükséges

Megkeresésünkre a polgármester azt mondta, jelenleg tárgyalnak a lakók és az egyesület, most a két félnek szükséges megállapodnia, amennyiben azonban ez nem sikerül, akkor továbbiakban is az Alföldi Kerekesek Egyesületének segítségére lesz a város, megvizsgálnak más lehetőségeket is.

Arról korábban mi is írtunk, hogy jelenleg egyeztetések zajlanak a Hódtó utca és környékén lakók, Martonosi János vezetésével, aki összefogja a lakók érdekeit, valamint az Alföldi Kerekesek Egyesülete között, akik pályázati pénzből az ott szeretnének kialakítani egy gyakorlópályát.

Akkor a Hódpressnek Szűcs Péter, az Alföldi Kerekesek Egyesületének Cross szakágának képviselője, az Egyesület alelnöke elmondta, hogy leülnek tárgyalni a Martonosi János által képviselt lakóközösséggel, mindenképpen megállapodásra szeretnének jutni velük. A tárgyalások elkezdődtek, ezt Szűcs erősítette meg szerkesztőségünknek, azonban végeredményről még nem tudott beszámolni. Annyit mondott, hogy noha a zöldfelületben nem szeretnének kárt tenni, és a nyomvonala mentén lenne a pálya pusztán szórt kavicsos, homokos felületűre átalakítva, de ennek ellenére érezhető a lakók ellenállása.

Márki-Zay Péter polgármester a tárgyalások tényét meg tudta erősíteni, ám ez jelenleg az önkormányzaton kívül zajlik. Meglátása szerint most az Egyesület feladata a lakók meggyőzése. Elmondta, hogy az önkormányzat felajánlotta a lakosságnak a terület parkosítását. Amennyiben nagy a lakók ellenállása, akkor szükséges lesz másik pálya keresése, amelyhez az önkormányzat minden segítséget megad. Sőt, Dr. Kis Andrea alpolgármester megnézi, hogy a pályát külterületen is ki lehet-e alakítani, amennyiben ez válik szükségessé.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!