Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

9 milliót osztott szét a közgyűlés a sportszervezetek támogatására

Több mint 28 millió forint támogatási igény érkezett a sportegyesületektől, a kiutalható pénzekről mai ülésén döntött a hódmezővásárhelyi önkormányzat közgyűlése.

22 sportklub igényelt támogatást a várostól, de végül csak tizennégynek szavaztak meg önkormányzati forrást különböző kiadásaikra. A napirend megtárgyalásakor kiderült, valójában eseti, rendkívüli igényekre kérhettek volna pénzt a pályázók, hiszen az év első felében az éves 30 milliós keret egy részét már megkapták működési költségeik fedezésére.

Kis Andrea alpolgármester emlékeztetett, sokan nem számoltak el a korábbi támogatások felhasználásáról, s mivel az ide vonatkozó helyi rendelet alapján befogadni sem lehetett volna az érintett egyesületek pályázatát, jogi szempontból kizárt, hogy ők pozitív elbírálás alá essenek.

Horváth Zoltán arra hívta fel a figyelmet, a támogatási szerződésekben 2022 januárja szerepel elszámolási határidőként, ezért feltehető, a megkéső klubok ehhez, s nem a rendeletben szereplő feltételekhez igazították a számlál és igazolások benyújtását.

A képviselők Márki-Zay Péter javaslatára úgy döntöttek, az elszámolással még adós szervezetek igényeiről egy későbbi közgyűlésen fognak határozni, egyúttal ismételten tájékoztatni kell őket, milyen feltételek és kötelezettségek mellett lehet egyáltalán pályázni. Végül 9 millió forint elosztását hagyták jóvá a döntéshozók. A legtöbb támogatást a Boxing Gym HSE kapta, másfél millió forintot, a NICS-HSÚVC egymilliót, a Hód Úszó SE 788 ezret, a Csomorkány SE és a HLKC egyaránt 800 ezer forintot, a Hód-Fitness SE 700 ezer, az Alföldi Kerekesek Egyesülete pedig 610 ezer forintot.

Civilek is kaptak

A civil keretre mintegy 5,5 milliós igény érkezett 12 szervezettől, és végül közel 2,3 millió forintot ítéltek meg a pályázóknak. A Kankalin Közhasznú Néptánc Egyesület és a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor Egyesület is 400 ezer forintot kapott, a Kis Állatokért és Környezetért Alapítvány, illetve a Vásárhelyi Néptáncért Alapítvány 300-300 ezer forintot.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!