Utánajártunk, hogyan “gatyásodott” le a kemping

45 évig senkit nem zavart Hódmezővásárhelyen a belvárosi kemping, de most, hogy újranyílt, éles kritika fogalmazódott meg vele szemben. Utánajártunk, milyen volt a korábbi megítélése, és mit várnak tőle jövőre.

– A korábbi kemping évtizedeken át működött és visszajáró külföldi vendégeket fogadott. Találtam olyan listát, melyen angol, skandináv, olasz vendégek is megfordultak, de a legtöbben Németországból és Hollandiából jártak vissza rendszeresen. Persze magyar vendégek is látogatták, és több, egész évben letelepített lakókocsi állt a területen – nyilatkozta lapunknak Katona Zsolt, a Hód-Fürdő Kft. ügyvezetője, akit annak kapcsán kerestünk meg, hogy Cseri Tamás fideszes önkormányzati képviselő igen éles kritikát fogalmazott meg az újranyílt belvárosi kempinggel kapcsolatban. A politikus szerint az ott kiteregetett gatyák nem szép látványt nyújtanának a tram-train utasainak.

Krónika

Az 1971-ben létrehozott kemping 45 éven át senkinek nem zavarta a szemét, azonban a Hódmezővásárhelyen 2016-ban rendezett – egyébként öt napos – Junior Úszó Európa-bajnokság miatt lebontották, hogy a helyén parkolót alakítsanak ki.

A régi kemping, még a bontás előtt

Korábban a város büszkesége is volt – legalábbis a kormány hivatalos honlapjának 2013-as bejegyzése szerint. Akkor a Nemzetgazdasági Minisztérium turisztikáért felelős helyettes államtitkára Nemzeti Tanúsító Védjegyet adományozott a hódmezővásárhelyi kempingnek.

Egy 2015 júniusában ott éjszakázó blogger részletes beszámolót írt a kempingben tapasztalt körülményekről. Például szerinte a felújított konyha nagy és pöpec volt, és összességében teljesen elégedett volt a szolgáltatás színvonalával.

A vásárhelyi vízmű korábbi vezetője, Harmat Péter 2017-ben azt írta, legnagyobb vonzereje abban rejlett a külföldi vendégek számára, hogy a város központjában, egy melegvizű strandfürdő mellett helyezkedett el. Sokoldalú kikapcsolódási lehetőséget kínált még rossz idő esetén is.

Jövő

– Eddig egy házaspár jött Németországból és október első napjaira bejelentkezett egy másik, szintén német pár. A kempingnek igazán jövő nyáron kell megmutatnia, mit lendít gazdaságilag a létesítményen. Addig elvégezzük a növénytelepítést, komfortosabb környezet várja majd a vendégeket. Folyamatosan hívnak kempinges egyesületek, akik csapatosan szeretnének eljönni 2022 nyarán – tette hozzá Katona Zsolt. Ami a további vendégkört illeti, az ügyvezető elmondta, az őszre már 3 csapat leadta az edzőtábori foglalását és a magyar úszó válogatott még csak most fogja jövő hét végén.

Visszatértek a turisták a városba

A polgármesteri hivataltól lapunk megkérte a nyári vendégéjszakák adatait, amiből jól látszik, a tavalyi forgalom idén megduplázódott a vásárhelyi szállásadóknál. Júliusban és augusztusban is meghaladta a 8 ezret a városban lejelentett vendégéjszakák száma, ami azt jelenti, hogy 2019-nél, tehát a járvány előtti évnél is jobb eredményeket produkált a vásárhelyi turizmus a nyár derekán.

2019-ben2020-ban2021-ben
június441614352786
július720633668218
augusztus927950088107
regisztrált vendégéjszakák száma Hódmezővásárhelyen

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!